Firmaet fikk kontrakten på bygging kai ved Østre Strandaunskjæret på Monstad etter en runde med tilbudskonkurranse og forhandlinger. I fjor vår var de i gang med byggearbeidet.

Vindmølledeler

Hele foranledningen til byggeprosjektet som har gitt Åfjord kommune ei ro-ro-kai og ei betongkai med nærmere 80 meter brei kaifront, er vindmøllene som skal settes opp på høgdene på Fosen.

Odd Arild Stjern forklarer at dybden ved kaia er på om lag 8,5 meter.

– Da er det egentlig ikke snakk om noe dypvannskai, sier Stjern.

Vestas

Delene fraktes på kjøl fra produsenten Vestas i Danmark. Kaianlegget skal nyttes både til å skipe inn turbinkomponenter både for til vindparkene på Roan, Storheia, Kvendalsfjellet og Harbaksfjellet. Her vil de ta i land elementer til tårnene, vindgeneratorene og de enorme bladene som propellene består av. Lengden på ett blad er på rundt 60 meter, og transportene vil sette sitt preg på trafikkavviklingen.

Den første transformasjonsstasjonen forventes å komme i land på ro-ro-kaia i løpet av de neste ukene. Deretter står vindturbinene for montering på Storheia for tur. I 2020 vil det etter framdriftsplanen være dags for å ta imot utstyr som skal monteres på Kvenndalsfjellet og Harbaksfjellet.