Til tross for det. Torsdag ettermiddag virker det fremdeles å være helt i det blå hvor hunden Bølla befinner seg.

Gangstad forteller at hun ble kontaktet om hundefunnet i Nord-Norge på Facebook onsdag kveld.

- Det var en som hadde lagt ut et bilde på en Facebook-gruppe som heter «Rømlingen». Der hadde han postet bildet av hunden og spurt hvem som eide den. Posten ble videresendt til meg, forteller hun.

Beskrivelse

Gangstad var så i kontakt med operasjonssentralen til politiet. Hun forteller at politiet natt til torsdag ga en beskrivelse av hunden og at alle kjennetegn stemte med hennes hund Bølla. Gangstad forteller også at politiet da sendte henne et bilde av hunden, og Gangstad gjenkjente hunden som sin egen.

- Det er veldig rart om det finnes en annen hund med nøyaktig samme pelsstruktur og akkurat de samme kjennetegnene. Bølla manglet to fortenner i underkjeven, og det gjorde også hunden som ble funnet i Evenes. Den venstre framfoten er brun, mens den nederste delen av poten er hvit. Dette stemte også. Det er alt for mange fellestrekk til at det kan være en annen hund, sa hun til Fosna-Folket torsdag formiddag.

Fosna-Folket har vært i kontakt med både operasjonssentralen i Nordland og Troms. Begge bekrefter at de fikk inn en melding om funn av en død hund på isen på Østervikelva i Evenes like etter klokken 17.00 onsdag. Operasjonssentralen opplyser at de var i kontakt med Gangstad om hunden. I loggen står hunden omtalt som en border collie.

- Ikke samme hund

Like etter at Fosna-Folket publiserte saken torsdag, tok lokalavisa kontakt med politiet i Nordland. Seksjonsleder for etterforskning Jostein Kroken bekrefter også funnet av en hund på Østervikelva i Evenes. Han forteller at politiet da oppbevarte hundekadaveret på politihuset i Narvik og at kadaveret var i svært dårlig forfatning.

- Det er spist av fugler og en fot er borte. Den er i så dårlig forfatning at det ikke lar seg gjøre å identifisere den. Området hvor ID-«chippen» skal ha vært plassert, er borte. Politiet har utvekslet bildene av dette kadaveret med hundeeier i Rissa, og vi kan slå fast at dette kadaveret ikke er hunden som forsvant fra Rissa, opplyser Kroken.

Hundeeier Gangstad mener beskrivelsen hun fikk av hundekadaveret torsdag avviker fra beskrivelsen hun fikk fra politiet natt til torsdag. På dagtid torsdag fikk Gangstad også tilsendt nye bilder fra politiet. Gangstad mener disse bildene ikke viser hennes hund.

Da Fosna-Folket var i kontakt med Gangstad torsdag ettermiddag, lurte hun derfor på om det kunne være snakk om to forskjellige hunder.

Forsvinningen

Det var søndag den 14. januar i år at hunden Bølla forsvant fra Modalsveien 504.

- Vi skulle ut å gå tur med hundene. Jeg slapp ut begge to mens vi gjorde oss klar. Det har jeg gjort før også, og det har ikke vært noe problem. Fra huset kan vi følge med hundene gjennom vinduene. Jeg gikk en tur på do, og skulle deretter gå ut for å se til hundene. Da var det bare hannen som kom springende. Det er kun snakk om maks fem minutter hvor jeg ikke fulgte med, forteller Gangstad.

Det er et lite stykke, kanskje en kilometer, fra huset og ned til hovedveien. Gangstad sa torsdag at hun trodde hunden kan ha tatt seg ned dit og deretter blitt påkjørt.

- Det tar 13 timer å kjøre til Evenes. Hunden kan ha blitt dumpet der dagen etter, mente hun på det tidspunktet.

Leteaksjon

Mange har engasjert seg i Bøllas forsvinning. Fosna-Folket omtalte saken to dager etter at hunden forsvant.

- Det har vært en veldig lang måned. Vi har lett både dag og natt. Det har også flere rundt meg gjort. Til sammen 18 stykk har gått rundt og lett i Modalen. Jeg tror ikke det er et eneste grantre vi ikke har undersøkt rundt. Vi har kjørt med snøskuter og alt. Den følelsen jeg sitter med unner jeg ikke min verste fiende, sier Gangstad.

Et helt spesielt bånd

For henne var Bølla så mye mer enn «bare» en hund. Gangstad har hatt den i ni år.

- For noen er det bare en hund, men for meg er det en av ungene. Vennene mine sier at de fleste har hund, men at jeg er en hund. Bølla kunne mange øvelser og vi konkurrerte mye sammen. Hun var veldig leken og glad i å gå tur. Hele hunden smilte. Det var et veldig spesielt bånd mellom meg og hun. Bølla var en drømmehund, forteller hun.

Bølla slik hun så ut i levende live. Foto: Privat

Finner ikke chippen

Da Gangstad onsdag kveld endelig ble kontaktet om hundefunnet i Evenes, følte hun og flere andre seg rimelig sikre på at det var Bølla som var funnet. Da Fosna-Folket snakket med henne torsdag formiddag, sa hun at hun var 99 prosent sikker på at det var hennes hund. Hun ville imidlertid ta et lite forbehold, og knyttet dette til at «chippen» (ID-merking, red.anm.) på hunden foreløpig ikke var funnet.

- «Chippen» er veldig liten og bare noen millimeter stor. Den er lagt inn rett under hudlaget til hunden. «Chippen» har imidlertid vandret tidligere. Det vil si at den har sklidd eller forflyttet seg på innsiden av huden, forklarte Gangstad.

Politiet i Nordland opplyser til Fosna-Folket at de har opprettet en undersøkelsessak vedrørende hundefunnet i Evenes.

NB: Saken er oppdatert etter første publisering. Dette på grunn av utvikling i saken.