– Dropp OL og kom dere ut i skisporet

Skientusiast Arne Nygaard fra Botngård lokker med perfekte forhold i skiløypene i Bjugn. – Folk trenger ikke dra langt inn på Fosen for å finne fint skiføre, sier Nygaard.

  Foto: Arkivfoti fra 2013: Snorre Berg

Nyheter

Men mange sliter sofaen foran TV-skjermen mens de håper på flere norske OL-gull, er det noen som velger å nytte noen timer for å ta seg sjøl til nye høyder i skiløypa som vedlikeholdes av skigruppa i Bjugn Idrettslag.

En av disse er pensjonisten fra Bjugn. Han sier at det en del ørlendinger som svever i den villfarelse at en må oppi Momyra i Åfjord eller tilsvarende steder for å finne gode skiforhold.

– Været er bra og løypene er optimale, sier mosjonisten.

Dugnadsarbeid

Svein Erik Winsjansen i skigruppa bekrefter at løypene ligger klare til bruk. Bjugn Idrettslag sine løyper er å finne på tjenesten . De har lagt opp 25 løyper som strekker seg 31,9 kilometer i terrenget. Disse vedlikeholdes med tre maskiner og et erfarent og engasjert lag av frivillige. En av dem er Stig Erklev. Han er glad for at folk som Nygaard kommer seg ut i løypene som de har lagt.

– Det er bedre enn at de sitter oppe om natta og ser OL, flirer han.

Stabilt

Denne vintersesongen har så langt vært uten de stor snømengdene, men til gjengjeld har de vært velsignet med stabilt låge temperaturer.

Erklev og mannskapet som drifter maskiner har mange timer i løypa i løpet av en sesong. Han vedgår at det er mye arbeid som ligger bak, men de får belønning i form av mange gode tilbakemeldinger fra de mange som bruker løypene. En av disse er Frank Lilleli. Han har bygd opp formen sin i Bjugn Idrettslag for å delta i det sju mil lange løpet Marcialonga i Italia.

– Det var sju tusen menneskersom  deltok og stor stemning. En stor opplevelse, sier Lilleli.

Forarbeidet

Mens Lilleli og de andre deltakerne i Italia for det meste gikk på kunstsnø, har løypene i Bjugn vært forsynt med ekta vare. Erklev sier at mye av grunnlaget for de fine forholdene i traseene legges når det er barmark.

– Det er planert, ordnet og lagt ned stikkrenner. Når været blir bra, blir det også bra løyper, sier maskinføreren.

Et hett tema landet rundt i den siste tida er folk og hunder som går til fots i skiløypene. Der etterlater de seg dype spor.

– Det gjelder både gående og syklende. Det er sjølsagt greit at folk går tur, men de bør ta hensyn, sier Erklev.


 Mange treffer blinken

Ivrige skiskyttere i Stjørna IL i Indre Fosen.

 

Guttene har vinneroppskriften klar: «Må træn»

Skiløperne Arne Hårberg Ramdal (11), Theo Sjonbotn (11) og Ludvik Mikael Hummel (12) fra Leksvik IL mangler ikke ambisjoner.Forventer 250 skiløpere

Lørdag smeller startskuddet for Leksvikrennet 2018.

 

NM på ski:

Fjellørnen IL tok inn sekunder på verdens beste løpere

For første gang siden 2011 deltok Fjellørnen IL i herrestafetten under norgesmesterskapet på ski.

  

Fosninger på ski i Finland

To skiløpere fra Fosen har i helga deltatt i Skandinavisk Cup.