- Et lite, ganske intenst lavtrykk

Et lavtrykk kan gi stiv kuling natt til tirsdag, men ellers ser det ut som det blir en fin uke værmessig sett, opplyser meteorologen.

Dette bildet har instagrambruker lunju delt med oss ved bruke emneknaggen #fosnafolket. 

Nyheter

Det har blåst godt flere steder på Fosen i natt, og det vil fremdeles blåse noe utover ettermiddagen mandag, forteller meteorolog Tone Christin Thaule ved Meteorologisk Institutt.

Stiv kuling

- Det er et lite, ganske intenst lavtrykk som ser ut til å komme inn over Fosen natt til tirsdag, det kan gi en liten periode med stiv kuling, sier Thaule.

Det vil etter hvert bli mindre vind, og utover tirsdagen kan det også komme noen snøbyger, opplyser hun.

- Tirsdag ettermiddag kommer det igjen vind fra sørøst som vil gi frisk bris, og natt til onsdag ser det ut som det blir ny kuling. Det vil da bli lite eller ingen nedbør, det ser ikke så aller verst ut for midten av uka. Det er noe usikkert med lavtrykket i natt, men det er mulig det kan gi stiv kuling hos dere, sier meteorologen.

- Kan drysse litt

Det vil ellers bli relativt kaldt, med temperaturer så vidt over pluss, forklarer hun.

- Det ligger så vidt på pluss-siden nå, og sånn vil det nok fortsette. Litt mildere på natten, men det vil ikke bli så mye plussgrader, kanskje rundt fire på dagtid.

Torsdag skal en ny front passere oss på tur mot vest, og denne kan også gi noe nedbør på Fosen.

- Det er litt usikkert, men det kan drysse litt i det den går forbi. Fredag ettermiddag og videre inn mot helga er det større sjanse for nedbør, men i det store og det hele så blir det ikke så mye nedbør og vind, så det ser det ikke så verst ut, sier meteorologen.