Nå starter turrennsesongen

Først ute er Momyrrennet som går av stabelen førstkommende søndag.

Arkivbilde fra en tidligere utgave av Momyrrennet.  Foto: Dani Edvartsen

Nyheter

Jan Ketil Kosberg i Åfjord IL kan melde om fine forhold og mye snø, og ei lovende værmelding for Momyra.

Ny vri

- I år gjør vi en vri på arrangementet. Vi har ikke konkurranseklasse med tidtaking. De siste årene har det vært liten deltakelse i konkurranseklassen. Jeg mener å huske det var bare fem deltakere sist vi arrangerte rennet. Det var i 2016.  I tillegg til 15-kilometerløypa har vi i år også ei sløyfe på fem kilometer. Dessuten har vi planer om å lage et skileikområde ved Momyrstua for de aller yngste.  Vi prøver å rette oss mer mot familier i år, sier Kosberg.

Sport inne og sport ute

For den som vil er det mulig å tilbringe hele søndagen på Momyrstua.

- Vi åpner dørene allerede klokka sju om morgenen. Det er jo OL-sendinger, og vi har satt opp en storskjerm for dem som vil følge med på hva som skjer i Sør-Korea, sier Kosberg.

Kjerringklumprennet

Den 4. mars arrangeres Storhaugrennet, og i år går den 25 kilometer lange løypa fra Vanvikan til Granlund på Stadsbygd.

Kjerringklumprennet skal etter planen arrangeres lørdag 10. mars med start ved Revelltun på Hindrem og mål i Hovsteinan i Leksvik. Kjerringklumprenent er ikke et tradisjonelt turrenn med tidtaking i år, men en felles skitur etter mal fra Mefjellturen.

Dagen etter, 11. mars, går Storhavet rundt av stabelen med start og innkomst ved IL Fjellørnens skianlegg på Storhavet i Rissa.

Mefjellturen

Den 18. mars kan skientusiastene ta turen til Leksvik og Bergfjellrennent, som går fra Myrmo til Fjelltun Grendehus. Løypa er 23 kilometer lang.

Mefjellturen skal etter planen gå av stabelen den 7. april om værforholdene er tilfredsstillende. Mefjellturen går fra Verran og utover fjellet mot enten Åfjord eller Alsetmarka og Krinslona i Indre Fosen.

LES OGSÅ: - Dette er som å stå på starten i et turrenn