Dinner Restaurant & Cafe AS, som ligger i Alf Nebbs gate 1 i Botngård, opplyser til Fosna-Folket at de har avviklet driften.

– På slutten av året hadde vi varetelling og en oppsummering av hele året, og da så vi at vi tapte penger. Med den omsetningen vi hadde, kunne vi ikke fortsette. Kostnadene var altfor høye, sier daglig leder Rawand Hide, til Fosna-Folket.

Restauranten så første gang dagens lys på Libra-senteret på Brekstad i 2014, før restauranten i tillegg åpnet lokaler i Bjugn, i 2016.

Økonomi

Det er Dinner Restaurant & Cafe AS på Brekstad som har stått som eier av restauranten med samme navn, nederst Alf Nebbs gate, i Botngård sentrum.

– Det var en liten plass og det var lite folk. Vi hadde veldig fornøyde kunder, men vi hadde ikke økonomi til å ansette flere personer og bruke mer penger på dét. Det hadde gått utover totalresultatet, forteller Hide, som er daglig leder i det ansvarlige moderselskapet.

Ifølge Hide har Palermo overtatt Dinner Restaurant & Cafe sin kontrakt med Bjugn kommune. Palermo har i dag lokaler i andre etasje i Mølla kjøpesenter, i Alf Nebbs gate 3.

– Restauranten er ikke lagt, men den er for øyeblikket stengt, sier Hide om lokalene.

Formannskapet

Formannskapet i Bjugn kommune behandlet saken den 1. februar. Der la rådmannen frem sin innstilling:

«Serverings- og skjenkebevilling gitt til Dinner Restaurant & Cafe AS i Bjugn i formannskapssak 36/2016, inndras med øyeblikkelig virkning med bakgrunn i manglende ansvarshavende i h.h.t. serveringsloven § 19 og alkohollovens bestemmelser § 1-8,» står det i møteprotokollen.

Rådmannens innstilling ble enstemmig vedtatt av formannskapet.

– Bevillingen er egentlig ikke inndratt, men vi hadde for store kostnader i Bjugn, og tapte penger på driften i Bjugn, sier Hide.

Ifølge Hide var det regler som tredte i kraft fra 1. januar 2018 som stilte nye krav til ansvarshavende for serverings- og skjenkebevilling.

– Vi fikk tre måneder på oss til å finne en ny ansvarshavende, men det var ikke økonomisk forsvarlig å ansette flere. Før det hadde vi alt i orden med bevillingen. Men hadde vi driftet restauranten i Bjugn videre ville vi fortsatt å tape penger. Da fant vi ut at det var bedre å stenge nå, enn å fortsette å gå i minus fremover. Så sånn er det, sier Hide.