Arealplanlegger Kjell Vingen gav i begynnelsen av møtet kommunestyrets medlemmer en innføring i saken. Flere av kommunestyrets medlemmer berømmet ham for det særdeles grundige og oversiktlige saksframlegget. Det gjaldt blant annet Singsaas.

– Det er gjort en god jobb, sier lokalpolitikeren.

Forlenget

I forhold til det framlagte forslaget, ville Singsaas opprettholde sløyfa med en løypetrase inn til Snumpen og Skurvtjønna.

– Uten denne er min interesse for løypa redusert, sier Singsaas. Han har tidligere redegjort for at noe av hans drivkraft for å jobbe saken er at en skal få til friluftsliv for alle, også folk med bevegelseshemninger. Forslaget ble vedtatt mot fire stemmer. Singsaas ville også endre ordbruken i vedtaket. Det ble enstemmig vedtatt at ordet fornøyelseskjøring tas ut av forskriftsteksten.

Gunnar Singsaas foreslo også å endre tidspunkt i §3: Det skal ikke foregå kjøring mellom kl. 2200 og 0700. Forslaget fikk sju stemmer og falt.

Til slutt ble stemt over rådmannens forslag til forskrift i sin helhet med endringer vedtatt i møtet. Forskrifta ble vedtatt mot én stemme.

Spillplasser

Et tema som kom opp i debatten var hensynet til spillplasser for storfugl som ligger ved traseen. Friluftsmannen og jegeren Singsaas er enig i at dess bør skjermes.

– Når det gjelder spillplasser er jeg overivrig på å ta vare på disse slik at hønsefuglene skal få sikre neste generasjon, sier Singsaas.

Kristelig Folkepartis Liv Hugdahl var en av dem som tok til orde for å droppe den ekstra sløyfa.

– Med denne kommer vi borti det området vi tidligere ønsket å ha nasjonalpark, sier Hugdahl.

Høyres Håkan Berdahl og Senterpartiets Jon Husdal var blant dem som støttet Singsaas fullt ut.