Denne mannen har fått sin egen dag – og den skal markeres i Fosen

Darwindagen er en nylig innstiftet merkedag for feiringen av Charles Darwins fødselsdag 12. februar 1809.

Charles Robert Darwin på et bilde fra 1875.  Foto: AP

Nyheter

Charles Robert Darwin, som ble født 12. februar 1809 og døde 19. april 1882, var en britisk naturforsker som er mest kjent for å ha grunnlagt den moderne evolusjonsteorien.

LES OGSÅ:
* - Vitenskap er å søke sannheten om ting -Fosna-Folket
* Åtte av ti tror på Darwins lære -Fosna-Folket

Human-Etisk Forbund Fosen

– I anledning Darwindagen 12. februar, 2018 er vi i Human-Etisk Forbund Fosen så heldige at vi får besøk av den kjente biologen, vitenskapsformidleren og vitenskapsskribenten Marit M. Simonsen, opplyser Tormod Overland, nestleder i Human-Etisk Forbund Fosen.

Simonsen er redaktør i Store norske leksikon. Hun har studert evolusjonsbiologi og Science and Technology Studies ved Universitetet i Oslo, er klimaspaltist i Klassekampen, har vært leder for Foreningen Skepsis, er en av dem som står bak podcasten Saltklypa og skriver bloggen «hugsandscience».

«Hvorfor tror vi på internett-troll?»

12 og 13. februar kommer Marit M. Simonsen til ungdoms- og videregående skoler i Ørland, Bjugn og Rissa for å snakke om kritisk tenkning og hvordan vi lett blir lurt i dagens samfunn.

I tillegg vil hun på kvelden holde et åpent foredrag på møterom Yrjar på rådhuset på Brekstad, med tittelen «Du vil helst ta feil». Stikkord i den forbindelse er: «Hvorfor tror vi på internett-troll?», «hvorfor blir bestemor lurt av internettsvindlere?» og «hvorfor sier du ting du ikke tror er sant?».

For å fremme Darwins bidrag

Darwindagen markeres for å fremme Darwins bidrag til evolusjonsbiologi, og framfor alt vitenskap i sin alminnelighet. Feiringen av Darwins arbeider og innsats har vært gjennomført sporadisk siden hans død 19. april 1882, ifølge Wikipedia. Tilstelningene fant sted i Down House i Downe, England, hvor Darwin og medlemmer i hans familie levde fra 1842 fram til hans hustru Emma Darwins død 1896. Feiringen har imidlertid blitt mer regelmessig fra 2000-tallet av.