- Vi har hatt dyrisk med prakk

I morgen starter skitrekket i Haugsdalen Skisenter.

Nå åpner Haugsdalen skisenter etter to års pause. 

Nyheter

Nå er det snart to år siden sist noen kunne sette utfor bakken i alpinanlegget i Haugsdalen i Indre Fosen. I fjor var det for lite snø til at det var mulig, men i vinter er det gode snøforhold.

 Likevel har det tatt noe tid før trekket kunne startes opp. Det skyldes problemer med det elektriske anlegget.

- Vi har hatt dyrisk med prakk. Vi har plagdes med å finne ut hva som var feil. Til slutt fant vi ut at det må ha vært et lynnedslag på toppen av trekket, og så har lynet fulgt vaieren ned til maskina hvor det har ødelagt noe. Men nå er det ordnet, så da er det bare for folk å renne seg, sier Svein Harald Hulvand i Haugsdalen Skisenter.

Spleiseaksjon

Selv om anlegget ikke har vær i drift på to år har det påløpt en del utgifter. Derfor satte Ove Vollan i SpareBank1 SMN i gang en spleiseaksjon for å få inn noen kroner slik at det skulle være mulig å få gang drift i skisenteret igjen.

- Det har vært en fantastisk respons der over 300 har vært med og bidratt. Målet var å få inn 100 000 kroner, men summen ble til slutt 120 000 kroner. Det er vi særdeles fornøyd med, sier Vollan.

- Tusen takk

Banken la inn en betydelig sum for å få i gang spleiseaksjonen.

- Det er flere idrettslag som har bidratt, pluss at Itab, Rissa Kraftlag og Ivar Koteng har bidratt med store beløp. Vi vil si tusen takk til alle sammen, også alle privatpersonene, som har vært med på spleiseaksjonen, sier Vollan.

Til sommeren må vaieren som T-krokene er festet til skiftes ut. Det blir en utgift på flere hundre tusen kroner. Derfor er skisenteret avhengig av en god alpinsesong.

LES OGSÅ: Spleiselag for skiheisen