I helga kjemper Birk om Nederland-tur

Den 15 år gamle BØSK-skøyteløperen Birk Finnstø Refsaas satte forrige helg hele fire personlige rekorder da han representerte Norge under juniorlandskampene mot Tyskland og Nederland i Berlin.

Brik Finnstø Refsaas.  Foto: Privat

Nyheter

- Løpene gikk for min del egentlig ganske bra. Jeg satte personlig rekord på alle distansene. Jeg gikk 500-meter, 1000-meter, 1500-meter og 3000-meter. Alt i alt var det fire gode løp, og jeg er fornøyd. Jeg deltok også i teamsprinten. Laget på sprinten ble satt sammen etter plasseringene lørdag. Dermed kom jeg på samme lag som to løpere fra Nederland. Det var artig det også. En fin opplevelse og erfaring. Jeg fikk også litt kontakt med løperne fra Nederland og Tyskland, forteller 15-åringen selv til Fosna-Folket.

Kvalifisering

I helga er han klar for et av sesongens store mål: Vikingløpet i Tønsberg.

- Vikingløpet er kvalifisering til Vikingrace som er i Heerenveen i Nederland. Det er viktigst for meg å komme med dit. Vikingrace er et uoffisielt europamesterskap for ungdom som arrangeres den 2. og 3. mars. Jeg har vært med på det tre ganger tidligere, forteller Finnstø Refsaas.

Fire talent

Han opplyser at Bjugn/Ørland skøyteklubb (BØSK) har gode muligheter til å få med fire løpere til Nederland. I tillegg til Finnstø Refsaas, har Sofie Ulset, Simon Aannø og Aron Aannø sjansen til å kvalifisere seg. Det er også denne troppen som reiser til Tønsberg i helga.