Ny biskop kommer på «dannelsesreise» i Fosen

Den nye biskopen i Nidaros, Herborg Oline Finnset, er på «dannelsesreise» til alle prostier i Nidaros bispedømme.

Herborg Oline Finnset ble enstemmig valgt til biskop i Nidaros av Kirkerådet, og ble innsatt i stillingen 10. september 2017 under en gudstjeneste i Nidarosdomen.  Foto: NTB scanpix

Nyheter

Hensikten er å bli kjent med de ulike delene av Nidaros og knytte kontakter. Onsdag denne uka står Indre Fosen på programmet på programmet.

LES OGSÅ:
* Hedret de frivillige -Fosna-Folket
* Biskop Singsaas takkes av - og nå skal ny på plass -Fosna-Folket

Thai

– På dagtid skal hun møte kirkeverger og representanter fra kommunene, det vil si ordførere eller deres stedfortredere og rådmenn eller deres stedfortredere, og vigslede medarbeidere – prester, diakon med flere og vigslede pensjonister, forteller Fosen-prost Brita Hardeberg.

På ettermiddagen legges det til rette for at biskopen og andre kan spise middag på Thai-kafeen i Rissa. Kafeen er åpen for alle, men det serveres ekstraordinær buffet denne dagen.

To deler

På kvelden er det et åpent arrangement i Rissa kirke som består av to deler. I den første delen skal kirkevergene i Fosen presenterer det lokale kirkelivet, journalist Knut Inge Blix Furuseth i Fosna-Folket skal intervjue biskopen, stiftsdirektør Gunn Karlsaune skal presentere bispedømmet og det blir kulturelle innslag ved blant annet Olegs Alohins og Knut Ola Vang.

I del to av programmet blir det nattverdgudstjeneste med band, tale av biskop Herborg Finnset, liturg ved sokneprest i Åfjord Kristian Kjenes. Musikere fra Åfjord og Olegs Alohins skal stå for det musikale.

Troms

Herborg Oline Finnset er fra Sørreisa i Troms. Hun ble enstemmig valgt til biskop i Nidaros av Kirkerådet, og ble innsatt i stillingen 10. september 2017 under en gudstjeneste i Nidarosdomen.