Inviterer til ei lang kulturuke

Det er så mye som skal skje i løpet av kulturuka i Indre Fosen at den må forlenges med to dager.

Kulturukearrangører i Indre Fosen. Fra venstre, kulturskolerektor Svein Buan, Magnar Bremeraunet fra Rissa frivilligsentral, ungdomskonsulent Siri Kristine Størseth, kultursjef Kine Larsen Kimo og Bård Hindrum fra Leksvik frivilligsentral. 

Nyheter

Den 3. februar braker det løs med håndballkamp i Rissahallen, og så går det slag i slag fram til UKM i Leksvikhallen søndag 11. februar.

Hver dag

- Det skjer noe hver dag under kulturuka, og mange dager er det to arrangementer. Vi har knyttet til oss idrettsarrangementene som er terminfestet i Indre Fosen i løpet av kulturuka, så da blir det både ski og håndball, sier kultursjef Kine Larsen Kimo.

Det er kultursektoren i Indre Fosen samt Rissa frivilligsentral som trekker i trådene i forbindelse med kulturuka.

Noe for alle

Arrangørene har forsøkt å sette sammen et program for kulturuka slik at enhver innbygger i Indre Fosen skal finne et eller annet arrangement av interesse.  Det blir ulike konserter, kåseri om skihistorie, språkkafe for innvandrere og skirenn.

- Vi bruker for det meste av egne krefter i Indre Fosen, men noe kommer utenfra også, blant annet Brass Brothers, Thor Gotaas og Dr. Bekken. De fleste arrangementene er gratis, men for noen er vi nødt til å ta noen kroner i inngangspenger. Og så har vi forsøkt å spre arrangementene geografisk så godt som mulig utover hele kommunen, sier Bård Hindrum fra Leksvik frivilligsentral.

Søndag 4. februar blir det «Kultursjå» i Rissahallen hvor ulike lag og foreninger får presentere seg. Det blir også sceneopptredener. Det blir som en slags martna i miniform.

«Gjertrud» kommer

Uka etter går Hederskvelden av stabelen i Leksvikhallen med Tore Johansen, også kjent som «Gjertrud», som konferansier.

- Da skal det deles ut en hel rekke priser, blant annet kulturpriser for Rissa og Leksvik. Dette blir siste gangen det deles ut to priser. Neste gang blir det en pris for Indre Fosen. Det skal også deles ut ungdomspriser og frivilligpriser, og både Stadsbygd Sparebank og Sparebank1 SMN skal dele ut priser, forteller Kimo.

Dagen etter står i ungdommens tegn i Leksvikhallen. Da arrangeres UKM. Påmeldingsfristen går ut den 2. februar.

Tenker på neste år

For å få en enda bedre geografisk spredning av neste års kulturukearrangement, håper Kine Larsen Kimo at folk som planlegger arrangement i den perioden kulturuka går av stabelen, sier i fra i god tid slik at de kan bli en del av programmet.

LES OGSÅ: Best på å feire seg sjøl