Har fått 250 000 til skrekkspill og eget spel:

Ørland Kultursenter og Bjugn Kulturhus har fått 200.000,- fra Kulturspirer, Norsk Kulturhusnettverk for å planlegge og gjennomføre kulturfestivalen Skrekkspillene på Fosen.

Prosjektgruppa med Christer Harøy, Bjørnar Harøy, Astrid Klara Mjøen, Gunnhild Tettli, Ingunn Solem og Liv Dagrun Ørsleie. 

Nyheter

Kulturspirer er et prosjekt støttet av kulturdepartementet for å øke arrangørkompetansen i kulturhusene. Kulturspirer er, ifølge beskrivelsen fra NKN, «et kompetansehevingsprogram som møter de utfordringer og behov kulturhusene har for å styrke sin arrangørkompetanse og egenproduksjon.»

- Stor glede

Programmet har også som uttalt mål å styrke den lokale kompetansen hos fortrinnsvis unge utøvere/talenter og å styrke samarbeidet mellom kulturhusene, som et ledd i en nasjonal kompetanseheving.

- Vi søkte om støtte til Skrekkspillene i høst og gleden var stor da vi fikk innvilget 200.000. Prosjektgruppa har onsdag hatt første møte og startet planlegginga av festivalen, forteller Gunnhild Tettli.

Skrekkspillene i Fosen er en kulturfestival for barn og unge mellom 10 og 18 år fra hele regionen. Festivalen skal arrangeres 26.-28. oktober og her skal deltakerne tilbys ulike kurs og workshops.

- I tillegg til de 200.000,- som vi fikk fra Kulturspirer, Norske Kulturhusnettverk, til Skrekkspillene på Fosen, fikk også vi midler fra fylkeskommunen, forteller Tettli.

Helt ny forestilling

Fra fylkeskommunen er det kommet inn 50.000,- til et forprosjekt på Husmorskolen, og Rasmus Rohde og Ane Aas er engasjert til å skrive en helt ny forestilling om husmorskolen på Ørlandet.

Denne skal spilles i gården på Hovde Gård i 2019. Planen er at dette skal bli en forestilling med profesjonelle aktører sammen med det lokale kulturlivet og at den skal spilles annethvert år her på Ørland.

- Det er virkelig på tide at Ørland også får en"spel-tradisjon" selv om denne forestillinga tar for seg litt nyere tid, sier Tettli.

Eksempler på kurs:

Storband, stomp, tekstskaping, dans, kunstfag, improvisasjon, teatersminke, stemmebruk, film og nysirkus.

Temaet for festivalen er skrekk og gru og kursene kan knyttes opp til dette, for eksempel Zombiestomp, skrekkfilm, Halloween-sminke og lignende, opplyser Tettli.

Kursene og workshoper skal ende opp i forestillinger både i Ørland Kultursenter og i Bjugn Kulturhus.

Prosjektgruppa jobber nå med å skaffe kursholdere.