En jury skal ta stilling til hvilket av forslagene som skal tas med videre. Forslagene heter Kult Å Bad, Aktivitetshuset Kraft og Spill.

Hvem som har levert hva av disse tre forslagene er så langt ikke offentlig.

– Det har noe med regelverket å gjøre. Beslutningen skal tas på grunnlag av forslagene alene, og ikke på grunnlag av en eventuell forkjærlighet for den ene eller den andre arkitekten, sier varaordfører Jon Husdal.

Konkurranse

Tre arkitektgrupper tegnet i fjor høst hvert sitt forslag til hvordan bygget kan plasseres på tomta. I de framlagte forslagene framgår hvordan de vil at bygget skal se ut. De tre arkitektkontorene ble valgt etter en konkurranse i fjor sommer. Arkitektkontorene er Per Knudsen Arkitektkontor, Pir II arkitekter og L2 arkitekter. De to førstnevnte er fra Trondheim. Det siste er fra Oslo. Forslagene kom til kommunen i går og bildene stilles ut offentlig fram til midten av februar.

Bilder av arkitektforslagene ble stilt ut i Åfjords kommunes stand under utdanningsmessa 25. januar. Ustillinga vil deretter vandre rundt på offentlige steder i Åfjord.

Skisser

Prosjektleder er Lars Helge Kolmannskog. Han sier det først er nå de har begynt å få et bilde av hvordan anlegget vil ta form.

– Forslagene er ikke endelige, og den endelige utforminga vil kunne avvike fra det som legges fram nå, sier han.

Kostnader og økonom er et element som vil bestemme hvordan bygget vil se ut til slutt. Dette er det kommunestyret som skal ta endelig beslutning om. Prosjektlederen har med seg senterpartipolitikeren Husdal som representant for de folkevalgte i arbeidsgruppa. Gruppa vil komme sammen den 12. februar. Juryen trer sammen trettende og fjortende februar.