Skal avklare tilstanden til Fosens lengste

Roan formannskap behandlet tirsdag en forespørsel om å overta Fosens lengste trapp – den lange tretrappa på 136 trinn opp til jettegryta på Hopstad.

Jettgryteprosjektet opplyser om at det på utgiftssiden etter hvert vil påløpe mer utgifter til vedlikehold av den lange trappa. Nå er forsikringsutgiften den store posten. Arkivbilde.  Foto: Terje Dybvik

Nyheter

Jettegryta i Roan er Nord-Europas største i granitt. Trappa opp til attraksjonen, som tidligere var ekstremt vanskelig å nå for interesserte, ble bygd i 2004.

LES OGSÅ:
* Overtar ansvaret for Fosens lengste trapp? -Fosna-Folket
* Søker steinharde Fosen-kandidater -Fosna-Folket

Få ledige trinn

Det er Jettegryteprosjektet ved Grethe Hopstad som har sendt et brev til Roan kommune, hvor de ber kommunen om å overta ansvaret for anlegget.

– I formannskapet kom vi til enighet om å be administrasjonen om nå i første omgang avklare tilstanden til trappa, sier Roan-ordfører Einar Eian (H).

I brevet fra Jettegryteprosjektet blir det opplyst om at de har svært begrensede muligheter for egne inntekter. De selger fremdeles andeler i trappa til interesserte mot at de får sitt navn på ett eller flere trinn. Det er imidlertid ikke så mange ledige trinn tilbake. På utgiftssiden opplyses det om at etter hvert vil påløpe mer utgifter til vedlikehold. Nå er forsikringsutgiften den store posten.

Det selges fremdeles andeler i trappa til interesserte mot at de får sitt navn på ett eller flere trinn. Det er imidlertid ikke så mange ledige trinn tilbake. Arkivbilde.   Foto: Terje Dybvik

 

– Større stemning for å yte støtte

– Er det noen stemning i formannskapet for å overta trappa?

– Inntrykket mitt er at det er større stemning for å heller yte støtte til ulike utgifter, enn å overta eierskapet og ansvaret for trappa, sier Einar Eian.