Samfunnshuset i Vanvikan var fylt til siste rad da Erik Bergfjord entret scenen med sin kornett som solist  på «Vidda».

- Korpset har sin egen Ole Edvard Antonsen i leksværingen Erik Bergfjord. Han er en innflytter, eller skal vi si innvandrer, som har slått rot her. Han har hjertet sitt i Bergen, men sjela si i Leksvika, sa konferansier og kultursjef i Indre Fosen, Kine Larsen Kimo da hun ønsket velkommen til sammenslåingskonserten.

I galopp

Neste nummer fra 20- årsjubilanten Rissa og Stadsbygd musikkorps var «Champagnegaloppen».

- Den hører med til enhver festlig anledning av betydning. Sammenslåingsprosessen mellom Rissa og Leksvik kan på mange måter sammenlignes med en champagnegalopp. For enkelte har prosessen gått litt for fort og til tider kanskje litt over styr med popping litt i hytt og gevær. For andre igjen så har det gått liksom ikke gått fort nok. Men nå er vi altså her, og det er nå jobben virkelig begynner. Det er nå vi skal legge stein på stein for å bygge et godt samliv, sa Kimo.

Korpset med dirigent Sindre Skauge i spissen har vært flink til å dra med seg andre kunstneriske krefter i konserten. Hans Ole Rian har vært utfordret til å skrive en «Sammenslåingssuite» tilegnet Indre Fosen kommune og korpset. Suiten er skrevet på grunnlag av tradisjonelle melodier fra Indre Fosen.

Ståpelsfaktor

Elever fra kulturskolen bidro også i konserten sammen med korpset. Tre av dem var sangelevene Lina Aunan, Mari Sophie Aalberg Saltvik og Amalie Nytrø Myrseth.

- Det var ganske artig, men vi ble litt nervøse fordi alt var så stort. Det er første gangen vi har opptrådt når det er så mange som spiller, fortalte jenten etter konserten.

- Det er mange innslag med ståpelsfaktor  her i kveld, sa konferansier Kine Larsen Kimo.

Innslaget som kanskje ga publikum mest ståpels var Kjersti Garmo Dyrendahls tolkning av «Gabreillas sång» sammen med korpset. Denne damen har en stor stemme.

Indre Fosen har mange talenter innenfor ulike kulturelle uttrykksformer. Ett av talentene er den unge pianisten Juni Sofie Nilsen.  Hun fremførte «Vals i Ciss-moll» av Friedrich Chopin.

Sammen i gode og onde dager

Avslutningsnummeret i konserten var «Pomp and circumstances», eller «Land of hope and glory» som det også omtales som.  Da fikk publikum være med å synge på en nyskrevet tekst: Indre Fosen vi feirer, to har nå blitt til en. Fjord og fjell, vann og skoger, vakreste du har sett. Sammen skal vi nå vandre, hjelpes ad, hånd i hånd, onde dager og gode, knytte kjærlighetsbånd, onde dager og gode, knytte kjærlighetsbånd.