Trøndelag har delt seg opp i sju forskjellige destinasjoner, der Fosen er en av de sju.

Internationale Grüne Woche (IGW) skal være verdens største reiselivsmesse. Messa foregår i tidsrommet 19.- 28. januar og tiltrekker seg rundt 450 000 besøkende fra hele Tyskland og fra mange andre land. Reiselivsdestinasjoner fra Trøndelag har satt sammen tilbud innen lokal mat, drikke og reiseliv, og har gode  trønderske reiselivspakker å tilby besøkende.

Regionene

Blant bedriftene fra Fosen er Fosenkjøtt og Fosenmat fra Rissa og Grøntvedt Pelagic fra Ørland. Fra Åfjord kommer Kuringen Bryggehotell, Norgeskjell AS og Stokkøya Sjøsenter. Ørland Kysthotell er også med i fosendelegasjonen.

De andre regionene er Øyrekka, Oppdal og Rennebu, Namdalen, Innherred, Trondheim og Røros.

Blant utstillerne finner en representanter for matkultur fra over 60 land Tyskerne sjøl er tungt til stede som storprodusenter av både øl, vin og mat.

Sterk region

Trøndelag har gjennom flere år markert seg nasjonalt som en sterk region innen matkultur. Satsinga ved IGW er et viktig satsingsområde for trønderne. Potensielle turister får på messa en forsmak av det regionen har å by på av kulinariske fristelser, og det vil forhåpentligvis friste dem til å ta turen. I tillegg til Trøndelag stiller Region Fjord Norge og Region Fjell Norge. Kokkene bak de smakfulle menyene er Jostein Austli og Lars Erik Vesterdal. Prosjektledelsen for Region Trøndelag har gått i kompaniskap med Oi! Trøndersk mat og drikke AS og arbeider i nært samarbeid med Trøndelag reiseliv og destinasjonsselskapene i Trøndelag.