Fosen forsvarer norske farger

Det er flere fosenbedrifter i den norske delegasjonen som reiser nedover til reiselivsmessa Grüne Woche i Berlin.
Nyheter

Trøndelag har delt seg opp i sju forskjellige destinasjoner, der Fosen er en av de sju.

Internationale Grüne Woche (IGW) skal være verdens største reiselivsmesse. Messa foregår i tidsrommet 19.- 28. januar og tiltrekker seg rundt 450 000 besøkende fra hele Tyskland og fra mange andre land. Reiselivsdestinasjoner fra Trøndelag har satt sammen tilbud innen lokal mat, drikke og reiseliv, og har gode  trønderske reiselivspakker å tilby besøkende.

Regionene

Blant bedriftene fra Fosen er Fosenkjøtt og Fosenmat fra Rissa og Grøntvedt Pelagic fra Ørland. Fra Åfjord kommer Kuringen Bryggehotell, Norgeskjell AS og Stokkøya Sjøsenter. Ørland Kysthotell er også med i fosendelegasjonen.

De andre regionene er Øyrekka, Oppdal og Rennebu, Namdalen, Innherred, Trondheim og Røros. 

Blant utstillerne finner en representanter for matkultur fra over 60 land Tyskerne sjøl er tungt til stede som storprodusenter av både øl, vin og mat.

Sterk region

Trøndelag har gjennom flere år markert seg nasjonalt som en sterk region innen matkultur. Satsinga ved IGW er et viktig satsingsområde for trønderne. Potensielle turister får på messa en forsmak av det regionen har å by på av kulinariske fristelser, og det vil forhåpentligvis friste dem til å ta turen. I tillegg til Trøndelag stiller Region Fjord Norge og Region Fjell Norge. Kokkene bak de smakfulle menyene er Jostein Austli og Lars Erik Vesterdal. Prosjektledelsen for Region Trøndelag har gått i kompaniskap med Oi! Trøndersk mat og drikke AS og arbeider i nært samarbeid med Trøndelag reiseliv og destinasjonsselskapene i Trøndelag.


 

Har gitt drøyt 4,3 millioner kroner i støtte

Haugsdalen skisenter én av totalt 41 søkere, som har fått støtte fra Rissa Utvikling i 2015. 

Drar til Tyskland med økologisk øl

Deltar på verdens største mat- og landbruksmesse.

 

Gjør seg bemerket på tysk messe

Stokkøya Sjøsenter i Åfjord får skryt av Fiskeri- og kystdepartementet under Grüne Woche i Berlin. Spesielt framheves bedriftens evne til å kombinere mat og reiseliv som noe positivt.Dette er Bjugns første mikroøl

På Vivre gård i Vallersund er man i gang med småskala ølproduksjon. 

Fosen sterkt representert under matfestivalen

3.-5. august går Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen 2017 av stabelen i Trondheim

 

Fosen-gründere hedret som reiselivspionerer

Gründerne bak Stokkøya får ros for sin satsing på turisme «utenfor allfarvei».– Vi har vurdert å lage brennevin

I fjor startet Trond Slind og Sturla Gabrielsen mikrobryggeri på 40 kvadratmeter i Bygdeboksen på Stokkøya. Snart flytter de inn i et bygg på 2500 kvadratmeter.

 

Første Stokkøy-øl klar

Ølentusiastene Sturla Gabrielsen og Trond Slinds første batch fra Stokkøy Bryggeri AS er nå flasket og klar, og skal offisielt presenteres på Strandbaren på Stokkøya lørdag.