Skal markere datoen da folket fra Fosen dro til lofotfiske

Museet Kystens Arv var lukket grunnet utbygging i 2016 og frem til juni 2017. 17 898 besøkte det splitter nye museet på Stadsbygd etter åpning.
Nyheter

2017 har vært et eventyrlig år for Museet Kystens arv.

- Vi har åpnet et fantastisk nytt bygg med nye utstillinger om både tradisjonsbåter og plastforurensning, samt spiseriet Flo og Fjæra, forteller museumsdirektør Magnus Skoglund.

LES OGSÅ:Museet Kystens Arv åpner -Tett program åpningshelga

Hviler ikke på laubærene

- Uteområdet på museet er fornyet med Barnas båtbygger og roing i elva. For å toppe det hele hadde vi spelet Den Siste Viking. Vi er derfor så takknemlig over at nesten 18 000 personer har ønsket å besøke det nye museet!

Særlig med tanke på at museet bare har hatt åpent halve året, er han godt fornøyd. Han foriskrer likevel at det ikke er planer om å hvile på laubærene:

- I 2018 skal vi være åpen 6 dager i uken hele året. Vi åpner et nytt kunstgalleri i nybygget i april. Her tar vi tak i det noe av det beste med kystkulturen, nemlig humor! Vi skal relansere Lofotutstilling med et tydeligere kvinneperspektiv i mai (uten av vi vil si hva dette innebærer riktig enda…). Vi fortsetter fjorårets suksess med en festival rundt Sankthans. Og i løpet av høsten håper vi at vår nye hovedutstilling om båten og mennesket skal kunne åpnes, forteller Skoglund.

"Lofot-lørdag"

I tillegg blir det ukentlige foredrag, forestillinger, konserter og mye annet sprell, lover han.

- Første mulighet er allerede på lørdag når vi har «lofot-lørdag» på museet for å markere datoen da folket fra Fosen dro til lofotfiske. Så vi tror 2018 kommer til å bli en spennende år for publikum  - og at vi kan sette en ny publikumsrekord selv om vi ikke har spelet Den Siste Viking. Det er masse å glede seg til!