Over 1000 fosninger på kino:

- Forsvarsfilmer går godt i forsvarskommunen

Over 1.000 fosninger var på kino i romjula. Det bidro til nok et kjempeår for Ørland kino.
Nyheter

- Vi hadde over 600 besøk på fem visninger av Den 12. mann i romjula. Det er ekstremt bra, og filmen klarte dermed å snike seg inn på lista over de best besøkte filmene i 2017, sier kinosjef Hanne Tøfte.

Gode besøkstall

Hun lover at filmen skal bli vist mange ganger i januar for dem som ikke fikk den med seg i romjula, både som babykino og formiddagskino.

- Dette er en film som også lokker ut dem som svært sjelden går på kino, i likhet med Kongens nei. Vi ser at forsvarsfilmer går svært godt i forsvarskommunen Ørland, sier hun.

Stjernekrig og filmen om den snille oksen Ferdinand bidro også til gode besøkstall i romjula. Kinoåret 2016 var et historisk godt år i hele landet, mye takket være filmer som Kongens nei og Mannen fra Snåsa. Mange kinoer opplevde derfor naturlignok en nedgang i 2017, men Ørland kino manglet kun 820 besøk på å tangere det store rekordåret i 2016, opplyser kinosjefen.

Kinosjefen Hanne Tøfte er fornøyd med besøkstallene for 2017.  Foto: Erik Eikebrokk

 

- Det er vi utrolig godt fornøyd med. Fosningene er rett og slett blitt veldig flinke til å gå på kino! Vi har ofte utsolgt på festpremierer, og på barnefilmer har vi jevnt over svært godt besøk. Det ser vi også på lista over de ti mest sette filmene i året som gikk, sier Tøfte.

Øverst på lista troner Askeladden som også ble vist som utekino ved Rusasetvatnet i september.

- Det var en helt magisk kveld, og vi håper å gjenta suksessen i høst, sier Tøfte.

Har oppgradert lydanlegget

De gode besøkstallene gjorde det mulig å oppgradere lydanlegget i begge saler i høst. Også kiosken har fått en ansiktsløftning.

- Vi håper på ytterligere oppgraderinger i året som kommer, sier Tøfte.

Hun kan også love mange godbiter i det nye filmåret.

- Vi starter friskt med den fantastiske musikalen The Greatest Showman. Deretter kommer den sterke dokumentaren om Per Fugelli. En nydelig film med mye livsvisdom som vil lokke mange til kinosalene. Barnefilmen Coco vil fenge fosninger i alle aldre, og så er det selvsagt snart tid for festpremiere på den tredje filmen i Fifty Shades-serien. Og det var bare årets to første måneder. Det blir et bra filmår i 2018 også, lover hun.

Totalbesøket i 2017 endte på 23.512 besøk.

Ti på topp i 2017:

Askeladden – I Dovegrubbens hall -  1.021

Vaiana - 818

Star Wars: The Last Jedi – 794

Fast & Furious 8 – 751

Grusomme meg 3 – 715

Syng –  712

Skjønnheten og udyret – 665

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge – 644

Fifty Shades Darker – 628

Den 12. mann – 612