«Operasjon Oleander» er i rute

Arbeidet med høstens store kulturelle begivenhet i Leksvik er godt i gang

Kristoffer Moan og Thomas Kruksve. Bildet er tatt da de var med og gikk flyktningruta fra Leksvik til svenskegrensa i fjor vår.  Foto: Alexander Killingberg

Nyheter

1.september skal den første av i alt tre episoder av krigsdramaet «Operasjon Oleander» ha premiere på Ner-Killingberg. Marte Hallem skal skrive manuskriptet til utendørsteaterstykket som tar utgangspunkt i tyskernes storaksjon mot motstandsfolk under siste verdenskrig. Motstandsfolk i Leksvik var sentrale i denne aksjonen.

- Se til at maskineriet går

Kristoffer Moan er produksjonsleder for oppsetningen, og sammen med Barbro Hølaas Vang og Petter Harald Kimo sitter han i styringsgruppa for Operasjon Oleander».

- Vi møtes jevnlig for å arbeide med prosjektet. Vår oppgave er å få undergruppene til å fungere og å se til at maskineriet går. En del ting er allerede på plass. Terje Hølaas er områdesjef på Ner-Killingberg, og han og hans gruppe har ansvar for blant annet tribune, toaletter og telt. Gruppa som har ansvar for historisk formidling er også i gang. De henter inn tidsriktige effekter, og de er i kontakt med historielag rundt Trondheimsfjorden for å samle inn historier om flyktninger under krigen, forteller Moan.

Skuespillere

Manuset til første del av triologien skal være klart 1. februar. Noen av skuespillerne er også klare.

- Vi har en del navn klare, men siden vi ikke har underskrevet kontrakt med dem ennå, så vil vi ikke gå ut med navn, sier Petter Harald Kimo.

LES OGSÅ: Planlegger «Operasjon Oleander» i tre episoder