- Fylt til randen

Åfjord Videregående Skole går på nok en utgave av Utdanningsmessa i Åfjord. - Interessen er stor og Åfjordshallen fylles til randen, forteller Astrid Synnøve Coyne fra Åfjords videregående skole.

Benjamin Larsen og Magnus Rødberget under messa i 2017. Larsen er ikke helt i målgruppa til messa ennå.   Foto: Snorre Berg

Nyheter

Coyne er med i arrangementskomiteen. Som vanlig vil Utdanningsmessa 2018 finne sted i Åfjordhallen. Sjølve arrangementet går av stabelen torsdag 25. januar om kvelden. Imidlertid vil arrangørene være på plass i god tid før for å forberede de intense timene det varer.

God arena

- Vi kan med stolthet si at vi har opparbeidet oss en veldig god arena der elever og bedrifter møtes. Utdanningsmessa har etter hvert vokst seg stor - og det er bra, sier Coyne.

I fjor var nærmere 50 bedrifter og etater til stede.

- Vi er spesielt glade for den store oppslutningen fra lokalsamfunnet - og tror at det gir ungdommene mye større innsikt i jobbmulighetene på Fosen i framtida, uttaler Coyne.

Konkurranser

Som tidligere år er bedriftene også i år oppfordret til å arrangere noen enkle konkurranser med uformelle premier. Ifølge Coyne skal det være en fin måte å «bryte isen» på. Elevene tør opp, og det er lettere for dem å ta kontakt.

I tråd med tradisjonen vil det selges mat og drikke i området ved hovedinngangen.  Coyne understreker at de satser på at messa både blir sosial og en arena for læring. 


Benjamin fant drømmejobben

To og et halvt år gamle Benjamin Larsen fra Åfjord fant fort fram til sin favorittstand under utdanningsmessa i Åfjordhallen.   

Avlyser yrkesvalgmesse om næringslivet ikke kommer på banen

- En veldig viktig rekrutteringsarena, sier fagleder Ane Henriksen om messa som henger i en tynn tråd.

 

Flere kunne gi garanti om jobb

Flere av utstillerne på utdanningsmessa i Åfjordshallen torsdag kveld kunne garantere jobb.

 

 

Ungdom med fokus på helse

Åfjord videregående skole vil skape trivsel blant barn og eldre.