Ny kvinne i kappe og krage

Om en måneds tid går Thala Juul Holm opp på prekestolen i Rissa.

Rissa kirke. Illustrasjonsbilde. 

Nyheter

Det var to kvalifiserte søkere til stillingen som sokneprest i Fosen prosti med Stadsbygd, Rissa, Hasselvika og Sør-Stjørna sokn som tjenestested.

Kommer fra Danmark

- Thala Juul Holm er dansk, og hun har sin presteutdannelse fra Danmark. Med seg til rissa har hun mann og tre barn. Dette er hennes første prestestilling i Norge, men hun har hatt en del milknytning til Norge, så hun snakker slik at vi forstår henne, sier menighetsrådsleder i Rissa, Randi Sollie Denstad.

Tre kvinner

Den nye soknepresten skal etter planen starte i stillingen 1. februar. Dermed blir det tre kvinnelige prester i Indre Fosen, og i tillegg er prosten i Fosen, som har kontorsted i Rissa, en kvinne.

- Vi er klar over at det er en overvekt av kvinner. Vi kunne godt ha tenkt oss en mannlig ansatt, men søkermassen er ikke slik, og det rår ikke vi med. Vi er i alle fall glad for at vi får en prest. Det er ikke så mange som søker prestestillinger i distriktene lenger, sier Randi Sollie Denstad.

LES OGSÅ: Fant kjærlighetern og soknepresten på Internett