Navn: Anja Hovde

Bosted: Hovde

Alder: 44 år

Sivilstand: Gift

Yrke: Barnebokforfatter

– Hva opptar deg mest for tida?

– At de i rundt meg skal ha det bra. Det går på at jeg er opptatt av øyeblikket og det å skape gode opplevelser. Det er noe av det som ligger bak Tuppeline-bøkene også. Mer utfyllende svar er nok at jeg er opptatt av likestilling og rettferdighet, vi må prøve se det unike i hvert menneske og gi dem sjansen ut fra egne evner og egenskaper, ikke ut fra kjønn, tro og annet.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Jeg er gift med mannen, og vi driver gård der. Jeg pleier å si at jeg kan reise verden rundt, men jeg må ha base på Ørlandet.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Det må være noe på håndballbanen, det da. Vi nådde langt i serien til slutt som piker 16 med Yrjar. Vi slo mange gode lag, deriblant Brekstad. - som vi alltid hadde tapa for. Vi stod uavgjort til siste sekund, så scora vi på ei langpasning på siste sekund. Ingen hadde tru på at vi skulle vinne. Foreldrene kjefta på ungene sine på Brekstadlaget, for at de tapa mot oss, og de gråt. Vi jubla i seiersrus. For vi spilte godt og det var vel fortjent.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– En over alle sterke kvinner som var på gårdene. De bar byrdene og holdt familiene sammen, men var gjerne ikke de som ble framhevet.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Jeg trur faktisk jeg kunne tenke meg å ha Esther eller Miriam fra Bibelen. Det var sterke kvinner som våget å gå foran og var rådgivere for folket. De måtte ha hatt både visdom og mot. Dem kunne jeg tenke meg å snakke med.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Enten så må det være full storm, opp mot orkan og kjenne spruten av bølgene som knuses mot land, eller en totalt vindstille dag. Jeg liker kontrastene.

– Har du noen sinne fått gjennomført noen av dine nyttårsforsett?

– Jeg bruker ikke å ha noe særlig med nyttårsforsett. Du må være motivert fordi du vil noe, ikke fordi det er siste dagen i året.

– Hvordan sjekker du værmeldingen?

– Jeg kikker ut gjennom vinduet, og så tar jeg det som det kommer. Når du kommer fra Ørlandet, må du ta været som det kommer. Jeg er generelt glad i vær.

– Når gikk du sist på ski?

– Ohoi, da må jeg begynne å regne. Det er sikkert over sju år sia. Jeg har ski, men hos oss er det sjelden snø.

– Bør Fosen få sin egen ulvestamme?

– Nei, det ser jeg ikke noe behov for. Jeg synes det er flott med rovdyr, men vi kan ikke la dem overta heller.