Meteorologene med rakettvarsel på rim

Meteorologisk institutt vartet opp med et dikt i varselet om hvilke deler av landet som kan vente seg det beste rakettværet.

Utsikten til årets fyrverkerioppskyting i Oslo ser ut til å bli bedre i byen enn i høyden. Her fra 2016.   Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Nyheter

– Et lavtrykk i Nordsjøen lager vær. I vest fram med regnklær. I øst tåka kan ligge. I resten av landet man kan rakettene digge, skriver Meteorologene på Twitter.

Statsmeteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt sier valget om å lage varslet på rim, er et forsøk på å legge litt humor inn i formidlingen.

– Det er en måte som vi ser fungerer og vi når ut med budskapet vårt, sier han til NTB.

LES OGSÅ:
* - Jeg er motstander av nyttårsforsett! -Fosna-Folket
* Godt nyttår fra sørstatene -Fosna-Folket
* - Skal morsomheter virkelig gå foran sikkerhet? -Fosna-Folket
* Her er redningssentralens fyrverkeri-bønn til deg -Fosna-Folket

Lave skyer

Gislefoss sier det kan være greit å ha regntøy i nærheten for beboerne i både Rogaland, Hordaland og deler av Sogn og Fjordane før årets feiring. På deler av Sørlandet kan skydekket sprekke opp litt, men det gjelder ikke overalt.

Innbyggerne i Oslo må nok belage seg på at skyene vil ligge lavt. I tillegg kan oppskyting av raketter rundt midnatt være med på å lage ekstra tåke.

– Det hjelper ikke å dra opp i høyden. Da tror jeg at jeg heller hadde satset på å holde meg i byen, for det er størst sjanse for å se noe her nede, sier Gislefoss. Han ser for seg at skydekket kommer til å ligge på i underkant av 300 meter, så raketter som går lavere enn det kan det være mulig å se.

– Det blir litt disig rundt midnatt, men neppe så ille at man ikke ser noe som helst.

Kaldt på Svalbard

For resten av landet ser det klarere ut, med lite skyer fra Sognefjorden og Dovre og nordover. I nord kan det blåse enkelte steder, med temperaturer på noen få minusgrader flere steder.

Også på Svalbard ser det ut til at innbyggerne i Longyearbyen kan vente seg klarvær på kvelden, men der blir det også temperaturer ned mot 14–15 kuldegrader.

(©NTB)