Nytt Facebookvirus kaprer PC-en din og graver etter kryptovaluta

Et nytt virus med navnet Digimine kaprer datamaskiner og bruker maskinene til å grave etter den digitale valutaen Monero. Kun PC-er blir infisert.

Illustrasjonsfoto.  Foto: AP Photo/Matt Rourke/NTB scanpix

Nyheter

Programmet aktiviseres via en zip-fil som kan se ut som et videoklipp og har navnet «video_xxxxx.zip».

LES OGSÅ:
* Ikke la deg lure av denne! -Fosna-Folket
* Advarer mot e-poster med virus -Fosna-Folket

Messenger

Det sprer seg ved at brukeren får fila tilsendt via Facebook Messenger og klikker og åpner fila, skriver Drammens Tidende.

Da sprer den skadelige programvaren seg ved infisere PC-en og begynne å generere kryptovaluta. I tillegg installerer den et programtillegg til nettleseren Chrome som kaprer brukerens Facebook-konto og sender fila videre til brukerens venner på nettsamfunnet.

Les mer: - Kvinne satt fastklemt ved bru.

– Vi anbefaler alle å være forsiktige

IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro oppdaget Digimine først i Sør-Korea, men det har spredt seg videre til Vietnam, Aserbajdsjan, Ukraina, Filipinene, Thailand og Venezuela. Facebook er kontaktet og har fjernet det de har oppdaget av Digimine.relaterte lenker.

– Vi anbefaler alle å være forsiktige med å klikke på lenker. Er du usikker er det best å spørre vedkommende du har mottatt et vedlegg eller video fra, før du klikker på det, sier kommunikasjonssjef i Trend Micro Norge, Karianne Myrvold.

(©NTB)