Overrasket over avviklingen av FlyViking

Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) visste ingenting før han fredag mottok en pressemelding om FlyVikings nedleggelse.

Ørland-ordfører Tom Myrvold (H).  Foto: Arkiv

Nyheter

- Jeg har ikke fått noen informasjon om det. Jeg visste ingenting før jeg fikk utkastet til pressemeldingen i dag, sier han.

Myrvold fikk dermed nyheten om flyselskapets avvikling like før nyheten ble offentlig kjent.

Oppstarten

Nyheten om nedleggelsen av FlyViking kom som en bombe. Det var nemlig stor jubel og begeistring på Fosen da det i høst ble kjent at det nordnorske selskapet skulle starte å fly fra Ørland. Flere daglige flyavganger og langt billigere flybilletter, skulle få langt flere fosninger til å velge Ørland fremfor Værnes. 15. oktober ble første flyvning mellom Ørland og Gardermoen feiret. Politikere og næringsliv sto i kø for å kommentere hvor stor betydning det nye rutetilbudet har for Fosen-regionen.

Overraskelsen

Siden den gang har Ørland-ruta blitt flittig brukt. På utsiden så alt lyst ut, før sjokkbeskjeden om nedleggelsen kom fredag.

- Ble du overrasket?

- Ja, jeg må si det. Jeg hadde ikke hørt om dette før, påpeker Ørland-ordfører Myrvold.

Klar til å bistå

Flyviking skal likevel forsøke å opprettholde Ørland-ruta, i hvert fall til juni neste år. Ørland-ordfører Myrvold påpeker at han kjenner saken for dårlig til å si noe om flytilbudet fra Ørland er truet.

- Men det virker jo som de har planer om å drive videre med et nytt tilbud, sier han.

Myrvold påpeker at det er uheldig med usikkerhet rundt flyruta i en periode hvor det ellers går bra for Ørland. Nå understreker han at kommunen skal stå på videre for flytilbudet fra Fosen.

- Kommunen skal ikke være noen brems. Vi er klare til å bistå på best mulig måte, påpeker han.