Ane Marit Willman driver firmaet Vill Mat som sanker ville norske vekster til serveringssteder og holder kurs i matlaging med ville vekster, noe som passer godt inn i skolens aktiviteter på sjølberging, matforedling, friluftsliv og bærekraft. Nå er hun klar for å ta fatt på jobben som gårdsbestyrer ved Fosen folkeøgskoles eget gårdsbruk.

- Mye bra

- Jeg gleder meg utrolig mye til å ta fatt for fullt med arbeidet som gårdsbestyrer på Nøst. Det er så mye bra med Fosen folkehøgskole, bare sjekk ut målene som skolen har: å få mennesker til å vokse, holde gamle tradisjoner levende, dyrke sunn mat på bærekraftig vis, jobbe for et samfunn uten rovdrift på mennesker og natur til å stimulere til kritisk refleksjon, sier Willmann.

Hun synes det er flott å få muligheten til å jobbe på en plass som har slike grunnverdier. Ane er sjøl vokst opp på gård og nært naturen, og har stor entusiasme for lokal og bærekraftig mat. Gjennom sitt eget firma Vill Mat, sanker hun i sesong urter og andre spiselige vekster for blant annet Jonas André Nåvik og hans nyåpnede restaurant Fagn i Trondheim.

- Spennende linjer

- Jeg regner med å få brukt mye av det jeg kan og brenner for, og lære masse nytt. Det er utrolig mange spennende linjer studentene går på; sjølberging, seiling, småhusbygging, økologisk småbruk, håndverk og design, båtbygging og sjølberging – urban.

Ane er ivrig naturfotograf, og som påtroppende gårdsbestyrer på Fosen folkehøgskole får hun også mulighet til å jobe med enda flere aspekter ved matproduksjon. Ane brenner for den gode smaken og den gode maten produsert med omtanke for både folk, dyr og natur. Råvarer som kan høstes naturen er for henne et knutepunkt for veldig mange interesser og viktige tema som hun brenner for; bærekraftig ressursbruk, økologi, biologi, miljøvern, matauk, matlaging, mattradisjoner, naturfotografering og kulturhistorie, både i forhold til mattradisjoner og ville vekster til medisinsk bruk og som råvarer til redskap, farging og tekstiler.

Gårdsbutikk på nyåret

- Jeg gleder meg også veldig til å bli bedre kjent med og legge til rette for et godt liv for hønene, hestene, kyrne, grisene og endene på gården og håper å se mange både lokale og mer langveisfarende på gården og i gårdsbutikken som åpner på nyåret, sier Willmann.