Ved to skjær et lite stykke ute i sjøen, har naboene Ulf og Bernt opplevd mangt et spesielt skue.

"Julebord"

- Det er artig, så nært et boligfelt. Vi kaller det bare for Sjøsiden zoo, flirer Bernt B. Lein, som ofte deler bilder av dyr og fugl som observeres fra stuevinduet.

Nylig stelte naboene i stand «julebord» for to-og firbeinte ved skjæret. Slakteavfall fra hjort, ribbe fra i fjor, falukorv og grillkjøtt fra sommeren ble til et festmåltid.

- Det ble da vel liv. Oteren er mest glad i fisk, og kom opp med fersk flyndre. Da ble ørna «tåtoilla» og klarte ikke helt å bestemme seg for hvilken frokost den skulle spise, forteller Lein.

Kveldsbadende elg

Kråka tøffer seg, men får som regel være i fred for den mye større ørna.

- Jeg har sett at den hugger etter kråka, men som regel overser den kråka. Ørna har også prøvd seg på oteren, men da glefsa oteren etter ørna, sier Lein.

Skogens konge har også vært på besøk for å bade på Sjøsiden zoo.

- To elger kom spankulerende og gikk uti vannet og vadet litt, tok seg et lite kveldsbad, forteller Lein.

- Fra godstolen

Det er nede på skjæret det skjer, og selv om de majestetiske ørrnene forsøker å jage hverandre bort, er det likevel ofte både flere fugler og andre dyr å se samtidig nede på skjæret.

- Der det er oter, er det ørn. Her forleden fikk vi besøk av en havert som slappet av og strakk seg på grunna her lenge. Vi ser også kobber, spekkhoggere og grindhval, det er greit å ha skikkelig kikkert for å følge med, og så er det veldig artig at vi får sett alt dette fra godstolen!

Foto: Bernt B. Lein
Ørna og kråka Foto: Bernt B. Lein
Denne gjespende haverten var også innom skjæret nylig Foto: Bernt B. Lein