En sammenslåing av de to lokallagene til Roan og Åfjord Høyre, representerer det første lokallaget til de politiske partiene som har tatt skrittet mot den nye kommunen.

– Kan være delte meninger

Det opplyses om at det var en svært optimistisk forsamling som gjorde seg klare til å bli et kraftsenter nord på Fosenhalvøya.

LES OGSÅ:* Språkrådet går for Åfjord -Fosna-Folket* Dette er Fosens mest sentrale kommune -Fosna-Folket** Nye befolkningstall: Ørland vokser mest -Fosna-Folket

Lars Arne Lien fra Åfjord ble valgt som leder i foreningen. Han mener det er viktig å være tidlig ute med sammenslåingen.

– Vi må bli kjent på tvers av kommunegrensene. Dette blir en stor kommune og vi må ha respekt for at det kan være delte meninger om hvilke politiske saker som skal prioriteres. Nå gleder vi oss til å utvikle god politikk sammen som både Roan og Åfjord kan dra nytte av, sier Lars Arne Lien.

Einar Eian nestleder

Roan-ordfører Einar Eian ble valgt som nestleder i den nye foreningen. Han sier det aldri var noe tvil om at dette var riktig vei å gå.

– Dette gir oss et forsprang både når vi skal nominere til en felles valgliste og lage et nytt partiprogram. Jeg gleder meg til å samarbeide enda tettere med partikollegene mine i Åfjord, sier Eian.

Einar Eian er i dag én av tre Høyre-ordførere på Fosen.

Skole, arbeidsplasser og trygg vei

Einar Eian og Lars Arne Lien er allerede enige om en del saker for den nye kommunen.

– Vi må sørge for at vi har en knallgod skole for barna våre, sikre gode rammevilkår for arbeidsplassene og ha trygg vei i hele regionen. Vi har stor fremtidstro på vegne av Roan og Åfjord og gleder oss til å møte velgerne med et felles valgprogram, framholder de to.