Katten Solvår sitter fast i toppen av et tre:

- Det er nå det sjette døgnet hun sitter der

Katten Solvår sitter fast i et høyt tre i Vanvikan, og eierne fortviler over situasjonen da det ikke lenger høres mjauing fra tretoppen.

I toppen av dette grantreet sitter katten Solvår.  Foto: Privat

Nyheter

Ifølge den frivillige organisasjonen Katter i hjertet sitter Solvår i treet på det sjette døgnet.

Får ikke lokket henne ned

- Katten kom ikke hjem, og eierne begynte å lete etter henne. Tilslutt fant de henne, høyt oppe i et tre. Det er nå det sjette døgnet hun sitter der, og eierne er veldig bekymret for katten da det ikke har lyktes å lokke henne ned derfra, forteller Hege Terning i Katter i hjertet.

Terning ble kontaktet fordi katten er adoptert fra organisasjonen, og matmor håpet at de visste råd.

- Hun har mjauet og mjauet, men da en nabo var der for å ta bilde av treet nå, så hørtes ikke mjauing lenger, forteller Terning.

Hun er bekymret for kattens tilstand.

-Det har vært kaldt i flere døgn før regnet og mildværet kom. Vi ble kontaktet av kattens eier fordi hun har adoptert katten fra oss i fjor. Hun ringte brannvesenet på søndag, men fikk avslag på bistand, forteller Terning.

- Setter ikke egen sikkerhet i fare

Katten sitter svært høyt oppe i treet, og det er for risikabelt for brannvesenet å ta på seg et slikt oppdrag, forklarer Bernt B. Lein i Fosen brann-og redningstjeneste (FBRT).

- Vår HMS går foran alle oppdrag. Vi setter ikke egen sikkerhet i fare i noen oppdrag. Alle skal hjem til «middag», sier Lein.

Han er selv blitt kontaktet i forbindelse med katten i treet.

- Treet er cirka 30 meter høyt og står i en skråning, med tynn topp. Vår lift er 32 meter, så vi har ikke sjans til å nå den, forteller han.

Grantreet er tynt i toppen, og står i ei skråning som gjør at det er risikabelt å forsøke å nå katten.  Foto: Privat

 

- Ikke supermenn

Vanvikan er underlagt Trøndelag Brann-og redningstjeneste (TBRT), og er utenfor FBRTs distrikt.

- Jeg regner med TBRT har gjort sine beregninger i forhold til sin lift, og sikkerheten til eget mannskap. Vi er ikke supermenn, bare nesten, sier Lein.

- Å sitte slik i balansere i toppen er muskelkrevende. Det er blitt tatt kontakt med et klatrefirma, men foreløpig har det ikke kommet noe svar, forteller Terning fortvilet.