Spleiselag for skiheisen

Målet er å samle inn 100 000 kroner.

Foreløpig er det stille i Haugsdalen Skisenter. 

Nyheter

Etter ett år uten drift i Haugsdalen Skisenter i Rissa trengs det penger for å få anlegget i drift igjen.

Spleiselag er en form for folkefinansiering som hvem som helst kan dra i gang. Sparebank 1 SMN har tatt initiativet for å få skiheisen i drift igjen.

- Alle bidrag er viktige

- Vi setter i gang et lite spleiselag for å få i gang heisen på Haugsdalen Skisenter. Det trenges noen kroner for å dekke oppstartskostnader. Mange frivillige gjør en kjempeinnsats for å holde anlegget i gang, og vi oppfordrer alle til å være med å gi et bidrag. Sparebank 1 SMN har lagt inn 20.000 kroner i potten, og målet er å få inn 100.000 kroner innen 10. januar. Alle bidrag er viktige, sier Linda Iversen i Sparebank 1 SMN.

Linda Iversen. 

 

Trenger mere snø

Svein Harald Hulvand er daglig leder i Haugsdalen Skisenter, og han er glad for initiativet.

- Det er bra at dette er kommet i gang og at vi får til drift igjen. Vi har allerede kjørt tråkkemaskina en gang, men vi trenger fortsatt noe snø for å kunne åpne. Kommer det blautsnø holder det med 20 centimeter. Er snøen som kommer tørr må vi ha det dobbelte. Vi må også ha godkjenning på vaieren fra Jernbaneverket for å kunne kjøre ut sesongen. Og utgifter til forsikring og strøm har vi selv om det ikke er noen drift, sier Hulvand som håper mildværet som er meldt ikke ødelegger for mye for grunnlaget som er lagt i nedfarten.

En oversikt på spleis.no søndag kveld viser at over 220 bidragsytere har gitt over 51 000 kroner.

LES OGSÅ: Naturvernforeninga ønsker ikke snøscooterkjring i Haugsdalen.