Frysninger, tårer, latter og stående applaus

Frysninger, klump i halsen og tårer var ord som ble hørt etter at Åfjord Kulturskoles Sangteater fremførte Charles Dickens legendariske fortelling Scrooge, et juleeventyr i Kulturstua.

Fra forestillingen  Foto: Knut Dreiås

Nyheter

Mange var tydelig rørt og ikke så lite sjokkert over hvor grepet de ble av forestillingen, forteller rektor Tormod Gjersvold.

Kjent juleeventyr

Gjennom fire forestillinger fikk åfjordingene bli kjent med det som omtales som verdens mest kjente juleeventyr. Kulturskolen ga to forestillinger i julegave til grunnskolene i tillegg til at de hadde to åpne kveldsforestillinger.

  Foto: Knut Dreiås

 

Sangteatertilbudet i Kulturskolen jobber frem mot to årlige forestillinger. Målsettingen er spilleglede og samhold.

- Gjennom de siste årene har de vist en formidabel utvikling og det de viste med Scrooge var virkelig scenekunst av høy klasse. Lovordene satt løst i kafeen etter forestillingene og mange var ikke så rent lite rørt og overrasket over at de unge aktørenes spill og nivået på oppsetningen, sier Gjersvold.

- Helstøpt og gripende

Dette er andre gangen Åfjord Kulturskole inviterer til Scrooge i førjulstida. Rektor forteller at ved å sette opp Scrooge igjen kan sangteaterelevene ta nye steg gjennom å jobbe med et stoff de kjenner, fordi de får tid til å gå dypere og utvikle historien mer.

  Foto: Knut Dreiås

 

- Forestillingen var da også helstøpt og gripende. Den hadde flere nye scener og sangnummer. De nye masseopptrinnene med sang var rett og slett veldig gripende og scenisk vakre.

Kulturskolen har som mål å skape en juletradisjon der alle i Åfjord kan møtes og finne julestemningen sammen.

Sangteaterstjerne i salen

Sanger og skuespiller Stephen Brandt-Hansen var i salen under en av forestillingene og sendte denne uttalelsen til rektor i etterkant.

- Dypt imponerende arbeid. Rørende forestilling og resultat av en satsing fra skole og kommune. Dette gir elevene helt kjennskap til sine egne indre verktøy i møte med andre, oppmerksomhet, fokus og evner til å lytte. Stolt over å ha muligheten til å følge disse videre. Gleder meg til neste forestilling.

Vi har fått lov til å gjengi kommentarer fra flere blant publikum, og det er tydelig at årets forestilling har vært en fulltreffer.

- Utrolig flott opplevelse

- Altså, WOW. Gratulerer så mye til Åfjordkulturskole. 18 unger fra 3.klasse til videregående skole spilte uforglemmelige forestillinger onsdag og torsdag. Frysninger, tårer, latter og stående applaus, dere beviser nok en gang at vi har en av landets beste kulturskoler! Gratulerer aller mest til alle involverte unger, dere er helt fantastiske. (PS: Neste forestilling med denne gjengen bør være utsolgt!), skriver Toril Langklopp.

Walter Solberg er enig:

- En utrolig flott opplevelse i kveld! Er imponert over så dyktige barn og ungdommer som leverer en magisk forestilling som treffer oss rett i hjertet! Takk til dere ildsjeler som har satt opp denne forestillingen og gitt barna og ungdommene muligheten til å trene på og få vist frem sine kvaliteter! Dere gjør en flott jobb!