Sammenslåingen til Indre Fosen kommune

Vellykket «bryllupsfeiring»

«Lunsjbryllupet» mellom ordførerne i Rissa og Leksvik, Liv Darell og Steinar Saghaug, på rådhusplassen i Rissa torsdag var utvilsomt et av de mest humoristiske innslagene under torsdagens møter i rådhuset.

De "nygifte"  Foto: Sigrun Overland

Nyheter

Selv om alle innbyggerne i hele Indre Fosen var invitert, ble det ikke trengsel av bryllupsgjester.

Noe av årsaken kan nok være at det var et formiddagsbryllup, de fleste er på jobb på formiddagen en torsdag.

I tillegg var det nok veldig kort varsel fra innbydelsen kom. Men de som var til stede jublet desto mer, og noen hadde også tatt oppfordringen om å kle seg i bunad, ad notam.

Intet kyss

Det nygifte «paret» vegret seg imidlertid for det obligatoriske kysset som pleier å komme etter en vielse.

  Foto: Sigrun Overland

 

Varaordfører i Leksvik, Bjørnar Buhaug, og varaordfører i Rissa, Bjørn Vangen, hadde tatt på seg oppgaven som «forlovere», og Vangen måtte også holde styr på det lange sløret til «bruden».

I stedet for å kaste ris på «brudeparet» ble det brukt såpebobler og konfetti.

Noen få dråper regn ble også registrert, og det skal som kjent bety lykke for ekteskapet.

Film

Årsaken til dette stuntet er at det skal lages en film om sammenslåingen. Et av innslagene i filmen er «bryllupet» mellom de to kommunene som slår seg sammen 1. januar 2018. Kultursjef Kine Larsen Kimo, med kulturavdelinga, hadde regien på feiringen.

- Det skal bli en humoristisk film på fem-ti minutter. Den vil bli vist på storskjerm nyttårsaften, opplyser kultursjefen.

Offisiell markering

  Foto: Sigrun Overland

 

Den offisielle markeringen av sammenslåingen blir på ettermiddagen på nyttårsaften hjemme hos ordfører i Rissa, Liv Darell. Hun bor som kjent på grensa mellom Rissa og Leksvik, med stue i en kommune og soverom i den andre.

Alle invitert

Til denne markeringen er både fylkesordfører og fylkesvaraordfører invitert.

Trøndelag blir som kjent samlet til «ett rike» den samme dagen.

Det er lagt opp til feiring med gløgg, bålpanna tent, taler og ikke minst fyrverkeri. Alle innbyggerne i Indre Fosen er invitert til denne markeringen også.