Sammenslåingen til Indre Fosen kommune

Alle innbyggerne inviteres i «bryllup». Ta med såpebobler!

Torsdag skal Rissa og Leksvik feire «bryllup». Feiringen skal foregå på rådhusplassen i Rissa.

Det er ikke kultursjef Kine Larsen Kimo som er bruden torsdag, men kulturavdelingen har ansvaret for filmen som skal produseres.  Foto: Sigrun Overland

Nyheter

1. januar blir som kjent Rissa og Leksvik til Indre Fosen kommune.

I den forbindelse skal det lages en film som illustrerer sprengning av grenser, og Indre Fosen kommune sitt «bryllup».

Såpebobler

Som en del av filmen inviteres alle innbyggerne i Indre Fosen til bryllupsfeiring på rådhusplassen. De som har mulighet må gjerne kle seg i bunad.

- I stedet for rispåkastelse på «brudeparet» bruker vi såpebobler, opplyser kultursjef Kine Larsen Kimo som håper mange innbyggere har anledning til å komme.

Humoristisk film

Det blir et formiddagsbryllup, de nygifte skal feires i lunsjtiden, med blant andre alle medlemmene i fellesnemnda i Indre Fosen, som har møte i storsalen denne dagen.

Feiringen på rådhusplassen blir et av innslagene i filmen.

- Det blir en humoristisk film på fem-ti minutter. Den vil bli vist på storskjerm nyttårsaften, opplyser kultursjefen.

Offisiell markering nyttårsaften

Den offisielle markeringen av sammenslåingen blir på ettermiddagen på nyttårsaften hjemme hos ordfører i Rissa, Liv Darell. Hun bor som kjent på grensa mellom Rissa og Leksvik, med stue i en kommune og soverom i den andre.

Til denne markeringen er både fylkesordfører og fylkesvaraordfører invitert. Trøndelag blir som kjent samlet til «ett rike» den samme dagen.

Det er lagt opp til feiring med gløgg, bålpanna tent, taler og ikke minst fyrverkeri. Alle innbyggerne i Indre Fosen er invitert til denne markeringen også.