Rydding, bygging av gapahuker og vindusvask både inn- og utvendig var noe av det som stod på arbeidslista da Skaugdalen Montessoriskole arrangerte dugnad.

Gapauhuk under produksjon.

Elever, foreldre, besteforeldre og ansatte deltok. Som privatskole er skolen avhengig av å skaffe en del midler selv for å få drifta til å gå rundt. Derfor er en viss dugnadsinnsats nødvendig.

Gjør en innsats for ungene

To av dem som gjorde en innsats var foreldrene Gry Ersøybakk og Ingvild Kaald. De var svært så blidspente der de stod i novemberkulda og vasket vinduer.

- Dugnad er toppers! Det er trivelig og det er sosialt. Vi gjør en innsats for at ungene våre skal ha det fint på skolen, sier Kaald.

I bøtta har de vatn, Zalo og rødsprit.

- Kanskje er det spriten som gjør at vi er i så godt humør, flirer vindusvaskerne.

Mens de vasker gjør de seg opp en mening om skolens bygningstekniske tilstand.

- Skolen trenger nye vinduer. Hele skolen gjør det. Kanskje kan det la seg gjøre å skifte ut noen av de dårligste vinduene snart, sier Kaald.

Her blir det søppelkasseskur.

- Dugnadsviljen er kjempegod

Unn Kristin Daling er rektor ved Skaugdalen Montessoriskole, og hun er storfornøyd med dugnadsinnsatsen som blir framvist.

Rektor Unn Kristin Daling er glad over den store dugnadsviljen.

- Dugnadsviljen er kjempegod. De er dyktige og initiativrike arbeidsfolk, og ingen trengs å bli fortalt hva de skal gjøre. Dette er også sosialt, og de som er her liker å treffes. Vi hadde en dugnad ved skolestart også, og vi planlegger flere. Vi har ingen ansatt vaktmester ved skolen vår, sier rektoren før hun klatrer opp ei høg gardintrapp for å vaske vinduer.

Skaugdalen Montessoriskole har 28 elever fra 1. til 7. klasse.