Ønsker enda flere flyktninger

Indre Fosen kommune har fått forespørsel om å ta imot 10 flyktninger i 2018.

Rissa sentrum  Foto: Arkiv

Nyheter

Behovet for å bosette flyktninger er lavt. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi Midt-Norge) har derfor kun bedt kommuner med over 5000 innbyggere om bosetting. I Fosen gjelder dette Indre Fosen og Ørland kommuner.

Flyktninger i Indre Fosen

Rissa kommune har ikke hatt bosetting i 2017. Kommunen ble ferdig med et tre års vedtak i 2016, om å bosette 39 personer.

Leksvik kommune har vedtak på å bosette 12 personer i 2017. Tre av disse har kommet, og det jobbes nå med å finne plass til en storfamilie på syv personer.

Sammenslått

For 2018 forventes det 4400 flyktninger til Norge.

NAV Rissa, avdeling for integrering og opplæring, NAV Leksvik flyktningetjeneste og Leksvik voksenopplæring ble 1. august i år samorganisert i én enhet, Indre Fosen voksenopplæring og innvandringstjeneste (IF VI).

Positiv

Indre Fosen fellesnemnd skal torsdag ta stilling til om Indre Fosen kommune stiller seg positiv til å bosette 10 flyktninger i 2018.

Rådmannens innstilling er at kommunen stiller seg positiv til dette.


Portrettet:

Fra bomberegn til opprykkskrig

Mohammad Sido Mustafa (23) var i ferd med å ta en universitetsutdannelse som sykepleier da de første bombene smalt i Syria. Etter å ha løpt sikksakk mellom skuddsalvene for å redde søsteren, valgte han å flykte fra det krigsherjede hjemlandet. Etter fem år på flukt, og seks tusen kilometer på rømmen, har Mohammad endelig kommet frem. Til Osen kommune.Godt i gang med sykepleierstudiene:

Flyktet fra alt han hadde kjært

Til høsten begynner Michael Fisshaye på andreåret på studiet som skal gi han tittelen sykepleier. Og han stortrives med å lese, pugge, avlegge eksamener, ha praksis og være en del av «kullingene».