- Nå skal vi bygge Trøndelag KrF

Jon Normann Tviberg fra Leksvik er valgt som den første lederen i Trøndelag Kristelig Folkeparti.

Jon Normann Tviberg er valgt som leder i Trøndelag KrF. 

Nyheter

Tviberg har i flere år vært leder av Nord-Trøndelag KrF, og nå er han valgt som leder i Trøndelag KrF etter at fylkespartiene i de to trøndelagsfylkene har slått seg sammen. Med seg i ledertrioen får han Karin Bjørkhaug og Jan Arne Bremnes.

Er vant med samarbeid

- Nå skal vi bygge Trøndelag KrF. Det blir vår store sak. De to fylkespartiene har hatt mye samarbeid tidligere, men nå blir vi altså ett parti. Tidligere har fylkesstyrene bestått av lokallagslederne, men når vi nå blir sammenslått blir det for stort og tungvint. Fylkesstyret nå består, foruten oss tre, av fem medlemmer pluss lederen i KrFU, lederen i KrFK og gruppelederen i fylkestinget, sier Tviberg.

Et dårlig valg

KrF kom dårlig ut i valget i høst, og det får konsekvenser.

- Vi gjorde et dårlig valg, og det får økonomiske konsekvenser for oss. Vi må også begynne å tenke på kommune- og fylkestingsvalget om to år, sier Tviberg.

- Hva skal dere gjøre for å øke oppslutningen om partiet?

- Vi må ha saker med et godt eierforhold til. Det holder ikke med kontantstøtte og elevtall i skoleklasser. Vi må ha noe som er større, for eksempel menneskeverdet. Jeg er glad for at evalueringen av årets valg er gjort. Vi har fått noen svar der. KrF og Arbeiderpartiet tapte valget i høst. Det er det ikke noen tvil om. Men faktisk var Nord-Trøndelag KrF bare 151 stemmer unna et utjevningsmandat ved høstens valg, sier den nyvalgte lederen i Trøndelag KrF.

LES OGSÅ: To fosninger i det første fylkesutvalget