– Pass opp for skottestein

En innringer ber trafikanter som ferdes etter vegene på Fosen være oppmerksomme på nevestore steiner som ligger i vegbanen etter fylkesveg 710 i Ørland og Bjugn.

Dolpa i vegbanen på Seterstranda i Botngård er der fremdeles, og en innringer ber folk være aktsomme på flere steder på fylkesveg 710 der det er store stiner i vegbanen. s  Foto: Snorre Berg

Nyheter

Innringeren ferdes jevnlig mellom Rissa og Ørland, og nå ber han andre vegfarende ta seg i akt.

– Da jeg passerte plasser der det er vegarbeid i dag, så jeg flere steder at det lå steiner på ti centimeter i diameter og enda større som lå henslengt i vegbanen. Disse kan gjøre stor skade på bilen og på folk om noen kjører på dem, sier innringeren.

Spredd

For tida foregår det vegarbeider mellom Kruka og Tjønnstua en kilometers veg østover på fylkesveg 710 fra Botngård. Likeledes foregår det sprengningsarbeider om lag en kilometer vest for Botngård. Der holder en på å lage ei skjæring i grenskillet mellom Stuenes og Klakksdal. Steinmassen som sprenges ut brukes blant annet ute på Ørlandet, og vår tipser sier at hele vegstykket bærer preg av det. Han har observert skottestein i vegbanen fra innkjørselen til Ørland flystasjon til Tjønnstua. Ved vegarbeidsområdet på grensa mellom Stuenes og Klakksdal har han endog sett at skottestein er brukt som en slags markører, eller sperrer, for å avgrense et felt der bilene ikke skal kjøre. Disse steinene anslår han til å være mer enn 15 centimeter i diameter.

– Om noen prøver å kjøre der, kan det gå riktig ille, sier tipseren.


Nå skal det gjøres noe med den håpløse fylkesveien

Nylig lyste Statens vegvesen ut bygging av 7,5 kilometer ny fylkesvei 715 i Osen.

 

 

Oppgjøret om «Nygården»:

– Veldig forstemmende at en landbruksminister ikke ser problemstillinga

Heidi Greni er lei av ministrenes svada-svar.Steinras på fylkesveg 710

Det har gått et steinras på fylkesveg 710 ved Tinbua i Bjugn kommune.

 

Flere biler må stå igjen

Det er mye misnøye med manglende kapasitet på ferjesambandet Brekstad–Valset. At stadig flere biler blir stående igjen på ferjeleiet ved avgang, er noe selskapet Norled innrømmer.