- Vi har forpliktet oss til et arrangement i rockens tjeneste hvert år

Lørdag drar tre Fosen-band med seg et band fra Stjørdal til Royal Garden i Trondheim for å vise byfolket rock'n'roll.

F.v: Rune Halvorsen og Jan Ivar Småvik bytter politiuniformene ut med sceneantrekk for rock sammen med flere fosenband førstkommende lørdag.  Foto: Skjalg Ledang

Nyheter

- Vi har forpliktet oss til et arrangement i rockens tjeneste hvert år. Det står i vedtektene våre i Brønnøysundregisteret, sier Rune Halvorsen i Torvald Tåke Band.

Lørdag 18. november inviterer flere av lovens håndhevere på Fosen til fem timer med Rock'n'roll i Royal Garden. Totalt står rundt femten bandmedlemmer fra Fosen på scenen i løpet av kvelden.

Lovens rockete arm

Torvald Tåke Band har flere medlemmer med Fosen lensmannsdistrikt som arbeidssted.

-Vi er vel ett av få band som tar ansvar for både å skape feststemning samt ivaretakelse av ro og orden når vi står på scenen, sier Rune Halvorsen og Jan Ivar Småvik før de gliser bredt.

Halvorsen stiller med trommestikkene og Småvik spiller bass. Med seg for å fylle fem timer merd rock har de fosenbandene Old School Rockin Daddies og Hillbilly Heavy Alban og bandet Boost fra Stjørdal.

Tradisjon

Helgas arrangement finner sted ved Hjorten Scene ved Royal Garden. Det er i ferd med å bli en tradisjon for rockerne fra Fosen.

- For alle oss som bor i Fosen er det fint å få ei helg i Trondheim midt i mørketida. I tillegg bor det vel omtrent like mange fosninger i Trondheim som det gjør på Fosen, og det er ekstra artig om mange av disse tar turen innom, sier Halvorsen og Småvik.

- Jeg tror vi hadde rundt 120 besøkende i fjor og vi håper på enda mange flere i år, sier Halvorsen.

Selvkost

Bandene selv kjører minifestivalen til selvkost.

- Ingen av bandene tar seg betalt. Om det blir noe til overs setter vi det av til neste års arrangement, sier Halvorsen.

Arrangørene vil være godt fornøyd om de går i null i år.

- It´s only Rock´n Roll, sier rockerne som oppfordrer folk til å ta med seg real feststemning.

Ansatte i politiet vil i alle fall være til stede for å dempe gemyttene om rocken tar helt over.