Alle sjåførene får fast jobb

I dag vedtok representantskapet i Fosen Renovasjon at sjåførene som jobbet i det konkursrammede Reno skal få fast ansettelse fra nyttår. 

Fosen Renovasjon ser fram til å få alt på stell med nytilsatte sjåfører.   Foto: Terje Dybvik

Nyheter

Representantskapet gikk enstemmig inn for at sjåførene skal få fast ansettelse i Fosen Renovasjon på samme vilkår som de øvrig ansatte i det interkommunale selskapet.

Det var i slutten av september at Fosen Renovasjon valgte å tilsette sjåførene fra den konkursrammede samarbeidspartneren.

– Dette er en formalisering av ansettelsesforholdet. Styret kan ikke gjøre større endringer uten at det er forankret i representantskapet, forklarer daglig leder Ola Sørås.

Horisonten

Sørås sier at det nå er lettere å planlegge og få mer ro rundt tjenestene.

– Vi kan planlegge med lengre horisont. Det er en fordel både for sjåførene og kundene, sier Sørås.

Nå ser han fram til å fortsette å bygge en felles kultur sammen med sjåførene. Han var godt fornøyd med sjåførene da de jobbet for Reno Norge også, men han sier det er lettere når de er tilsatt direkte i Fosen Renovasjon.

– Nå kan vi frigjøre oss mer, sier Sørås. 


Nå kan du få "vrakpant" på fritidsbåten

Nå er det innført «vrakpant» på fritidsbåter som leveres til godkjente mottak. Det er Miljødirektoratet som står for utbetaling av panten.

 

- Trist at noen bruker et godt offentlig tiltak på denne måten

- På vei heim fra hytta i dag, ble vi møtt av et trist syn da vi skulle kaste to poser med søppel, forteller Brit Kirknes Solberg.

 

Hvem skal tømme søpla?

Indre Fosen kommune må vedta hvordan den framtidige renovasjonsordningen skal være.