To nye oppdrag for verftet

Produksjonsleder Arnar Utseth fra Fosen Yard orienterte torsdag fellesnemnda i Indre Fosen om omsetningen på verftet de siste to åra og tanker og planer framover. Forhåpentligvis blir det signert en kontrakt før nyttår og nylig ble det signert to korte oppdrag for hurtigruta.

160 mann er på lønningslista på Fosen Yard mens arbeidet med MS Stavangerfjord pågår.  Foto: Sigrun Overland

Produksjonsleder Arnar Utseth orienterte fellesnemnda i Indre Fosen torsdag.  Foto: Sigrun Overland

Nyheter

2016 ble et godt år for verftet.

- Vi hadde 233 millioner kroner i omsetning og sto igjen med 45-46 millioner netto, innledet Utset.

I år har Fosen Yard hatt en omsetning på 200 millioner kroner.

- Vi gikk inn i året med kontrakter verd fem millioner kroner dette året, sa Utset.

Oppdrag på to hurtigruter

I dag, altså på slutten av 2017, har Fosen Yard 94 faste ansatte.

- For øyeblikket lønner vi 160 personer. Vi har en stor båt i dokka og i forrige uke fikk vi to nye kontrakter for hurtigruta. I desember kommer både MS Kong Harald og MS Nordlys inn til verftet på oppdrag, opplyste produksjonslederen.

Tre linjer

For 2018 har verftet foreløpig kontrakter verd 90 millioner kroner.

Produksjonsleder Arnar Utseth orienterte fellesnemnda i Indre Fosen torsdag.  Foto: Sigrun Overland

 

- Vi arbeider langs tre linjer. Vi satser på nybygg, store ropax-båter i samarbeid med Kina. Det er vi virkelig gode på. Kina bygger skrogene og vi utruster båtene. Vi har folk i Kina nå som gjør ferdig samarbeidsavtalen med dem.

- Så tar vi på oss reparasjoner, service og vedlikehold. I år har slike jobber gitt oss 150 millioner kroner i omsetning og det kommer til å bli minst like mye i 2018. Det er et marked vi har kommet oss inn på, og der kommer vi til å fortsette videre.

Kan bli kontrakt i år

Det siste beinet for verftet er havbruk.

- Der ser vi store muligheter. Bygge nye ting for havbruksnæringen. Vi er nær signering av kontrakter der, og jeg tror vi får signering i år. Om vi lykkes har vi arbeid i hele 2018. Det vil også føre med seg arbeid i verkstedhallene våre. Så, dette er våre tre satsingsområder framover, avsluttet Arnar Utseth.

LES OGSÅ:

Møre-verft skal ha forsøkt å kapre en hel avdeling ved Rissa-verftet