F-35 markeres:

Dette er status for F-35-overflyvning i dag

Presseoffiser Sigurd Tonning-Olsen ved Ørland flystasjon bekrefter fredag morgen at planen fortsatt er F-35 i lufta tidlig ettermiddag i dag.

F-35 har landet på Ørland flystasjon og norsk jord. I dag letter trolig F-35 fra Ørland flystasjon for første gang.  Foto: Jakob Ellingsen

Nyheter

- Vi satser på å få F-35 i lufta i dag, og å fly over Ørlandet, sier presseoffiser Sigurd Tonning-Olsen ved Ørland flystasjon fredag morgen.

I dag 10. november, markeres ankomsten av F-35 på norsk jord for første gang med en storstilt markering.

Tidlig ettermiddag

Presseoffiseren stadfester at planen er en overflyvning «tidlig ettermiddag».

Av sikkerhetshensyn kan ikke det nøyaktige tidspunktet for overflyvningen stadfestes nøyaktig.

I programmet for seremonien inne på flystasjonen varer programposten for seremoni utendørs fra 12.45 til 13.45. Der inngår mottak av norsk F-35 som del av programmet.

Det kan derfor være naturlig å tenke at overflyvningen trolig vil skje i dette tidsrommet.

LES OGSÅ: Her kan du trolig se F-35 i lufta 10. november

Kultursenter

Inne på flystasjonen er det bare inviterte gjester som får være med på den høytidelige markeringen.

Ørland kommune inviterer derfor til folkefest ved Ørland kultursenter. Klokken 12 ankommer kommunens inviterte gjester og livestreaming av seremonien inne på flystasjonen begynner i Store Sal rundt en time senere.

Etter seremonien ankommer statsminister Erna Solberg kultursenteret og hilser folket fra scenen, før hun deltar i vrimling med oppmøtte sivilister.

LES OGSÅ: Droner kan stanse F-35 landing

Konserter

Utover ettermiddagen vil først Ole Jørgen Maaø holde et foredrag om hvordan forsvaret endres med ankomsten av F-35, før det er tid for konsert og deretter festkonsert om kvelden.