Helsebussen, også kjent som Helseekspressen, har i Fosen rute fra Åfjord via Krinsvatnet, og kjører så om Rissa og Stadsbygd før den tar ferge over til trondheimssida via sambandet Flakk – Rørvik.

Ved å kjøre fylkesvei 715 over Kråkmo, vil pasienter fra både Nord-Fosen, Bjugn og Ørland kunne få kortere kjøreavstand og reisetid.

Nord-Fosen, Bjugn og Ørland

For ei tid tilbake kom det opp spørsmål om dette pasienttilbudet i kommunestyret i Åfjord, om muligheten for at bussen i stedet kan kjøre over Kråkmo. På det viset vil det korte ned på kjøreavstand og reisetid for pasienter fra både Nord-Fosen, Bjugn og Ørland.

LES OGSÅ:* Helsebussen til TrønderBilene* Sendt hjem i pyjamas * Helsebussen på plass

I det samme nevnte møtet var det også spørsmål om det ikke var mulig å synkronisere timene hos de ulike helsetjenestene i Trondheim, for å gjøre det enda mer anvendelig å benyttes seg av Helsebussen.

Tilkjøring i drosje

I saksframlegget til møtet før helga, ble det opplyst om at Helsebussen er et tiltak innen Pasientreiser HF, som er et nasjonalt foretak eid av de fire regionale helseforetakene. Pasientreisekontoret i Sør-Trøndelag er underlagt St. Olavs hospital. Pasientreisekontoret har opplyst om at befolkningen i Ørland sjelden benytter Helsebussene.

Ordningen funger i dag ved en ordning med tilkjøring i drosje både til Årnes, Krinsvatnet. Rødsjø og Olsøykrysset. Blir det direkte over Kråkmo, vil man måtte få et nytt tilkjøringspunkt til og fra Rissa og Stadsbygd.

Åfjord kommunestyre sist torsdag. Foto: Terje Dybvik

Enstemmig kommunestyre

I oppsummeringen av denne saken til Åfjord kommunestyre, står å lese at sett fra befolkningen på vestsiden av Fosen sin side, vil en reiserute for Helsebussen over Kråkmo gi en besparelse i transporttid, og videre at det blir lettere å tilpasse time hos spesialisthelsetjenesten, både på sykehus og hos private aktører.

Et enstemmig kommunestyre fattet vedtak om at Åfjord kommune gjør henvendelse til Helse Midt- Norge RHF med anmodning om å endre reiseruten for Helsebussen på Fosen til korteste avstand fra Åfjord til Trondheim, altså over Kråkmo.

Kopi av vedtaket skal oversendes til Fosen regionråd for informasjon og dialog med nabokommunene om saken.