Flyviking starter Ørland-Oslo-rute

Flyselskapet Flyviking starter å fly i ruta Ørland-Oslo fra 16. oktober. Det blir flere daglige avganger og lavere pris enn dagens tilbud.

Illustrasjonsbilde fra rullebanen på Ørland flystasjon.  Foto: Arkiv

Flyviking
  • Etablert i november 2015.
  • Har 45 ansatte.
  • Har 3 fly i sin flåte.
  • Har primært flydd ruter i Nord-Norge. Åpnet i september 2017 ruten Bodø-Trondheim. Åpner ruten Ørland-Oslo den 16. oktober 2017.
Vil du fly fra Ørland når du skal til Oslo i fremtiden?
Du må velge et alternativ
Nyheter

- Sammenlignet med dagens tilbud, vil Flyviking tilby dobbelt så stort fly, dobbelt så mange avganger og til halve prisen, sier Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) som jubler over at en kommersiell aktør nå vil satse på flyvninger tur-retur Ørland-Oslo.

Slik blir tilbudet

Fra mandag til og med fredag går morgenavgangen fra Ørland til Oslo klokken 07.35. Returen fra Oslo til Ørland om morgenen er klokken 09.25. Om ettermiddagen vil det gå ny avgang fra Ørland til Oslo klokken 15.10. Om ettermiddagen kommer så en ny flyvning fra Oslo til Ørland klokken 16.55.

Lørdag blir det ingen flyvninger, mens det på søndag vil gå en avgang fra Ørland til Oslo klokken 15.10. Avgangen fra Oslo til Ørland på søndager blir klokken 16.55.

En vei til 499 kroner

Flyviking har torsdag lagt ut de første flyvningene mellom Ørland og Oslo på sin hjemmeside. Den 16. oktober får du en enveisbillett fra Ørland til Oslo for 799 kroner. Prisen er den samme om du skal fly fra Oslo til Ørland den dagen. De første dagene fra 16. oktober er det også mulig å finne flyvninger til 499 kroner.

- Vi har fått flere innspill på behovet for ruter fra Ørlandet og videre sørover og søker her å imøtekomme dette, uttaler administrerende direktør Heine Richardsen i en pressemelding.

- Revolusjon

Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) sier at kommunen hele tiden har ønsket at kommersielle aktører skal fatte interesse for flyvninger fra Ørland.

- Vil det nye rutetilbudet revolusjonere tilbudet fra Ørland?

- Målt i hva som har vært tidligere, så vil det det, svarer han.

- Tror du fosninger i større grad vil fly fra Ørland i fremtiden?

- Jeg vil tro det. Med de prisene som er forespeilet, så blir jo dette det billigste alternativet fra Fosen. De går jo ut med priser nede i 499 kroner for en vei, påpeker Ørland-ordføreren.

Han forteller at kommunen har hatt en dialog med Flyviking om den nye ruta. Ørland kommune og Flyviking har også en skriftlig avtale om det nye rutetilbudet.

Gleder seg

På spørsmål om dette er første steg i et utvidet ruteprogram mellom Nord-Norge og Sør-Norge, uttaler administrerende direktør Heine Richardsen i Flyviking at det er det, ifølge meldingen.

- Vi gleder oss til å se hvordan ruten blir mottatt, og ser frem til å samarbeide med kommunen og næringslivet på Ørlandet, sier Richardsen i pressemeldingen.

Air Norway

Mandag denne uka begynte Air Norway å fly flyruta mellom Ørland og Gardermoen igjen etter oppholdet i forbindelse med rullebaneforlengelsen. Air Norway er et samarbeid mellom Ørland kommune og det danske flyselskapet North flying. Ørland-ordfører Tom Myrvold vil ikke kommentere hva som skjer med dette tilbudet etter at Flyviking starter å fly fra Ørland. Arne Martin Solli, som i en periode har vært fungerende daglig leder i Air Norway, skriver følgende når Fosna-Folket spør om selskapets fremtid:

"Det som nå skjer med Air Norway er at det blir berammet et styremøte hvor styret tar stilling til hvordan man skal forholde seg til det nye tilbudet".