Onsdag 6. september er det aktiviteter og stands ved og rundt Åset skole. De som ønsker velkommen til aktivitets– og informasjonsdag med fokus på trafikksikkerhet er Åfjord kommune, Statens Vegvesen og Politiet i samarbeid med Trønderbilene. I tillegg har arrangørene knyttet til seg Åfjordsentreprenør Johs. J. Syltern AS som samarbeidspartner.

Godt forberedt

Trafikksikkerhetsutvalget i Åfjord sendte søknad om støtte til dette arrangementet til trafikksikkerhetsutvalget i Sør-Trøndelag allerede 30. august i fjor. Der søkte de om økonomisk støtte til gjennomføring av trafikksikkerhetstiltak. 17. oktober tildelte det fylkeskommunale utvalget midler til «Støtte til lokale trafikksikkerhetstiltak» for inneværende år. Fylkestinget fulgte opp vedtaket 2. november i sitt «Handlingsprogram for samferdsel 2017-2020». De ble tildelt 20 000 kroner.

– Det er et godt grunnlag for å ta fatt i arbeidet, sier Hårstad.

Veltepetter

Statens Vegvesen kommer med sitt demoutstyr. Elevene kan få oppleve Rundvelt og bråstopp med deres Veltepetter. Under tittelen «Venner på vegen» får publikum demonstrert blindsoner på̊ store kjøretøy ved Johs. J. Syltern AS.

Demonstrasjon av utrykningskjøretøy ved politi/ambulanse/brann.

Trønderbilene skal snakke om sikkerhet i buss. Åfjord Motorklubb demonstrerer motocross. Fosen brann og redningstjeneste skal vise fram hvordan de klipper løs skadde fra bilvrak og dermed gi publikum et lite innblikk i hvilke krefter som kan være i sving ved en bilulykke.

Stands

Det er flere som kommer og holder stands. Fosen Vind ved Statkraft, Trygg Trafikk, Kjør for livet og Åfjord Røde Kors blir blant utstillerne.

Det skal være samling for elever ved Åfjord VGS i Kulturstua med temaet «Pårørende i trafikkulykke». Her kommer Odd Hoøen og Øystein Braseth. Hoøen representerer pårørende og Braseth er fra Politiet.

På ettermiddagen etter ordinær skoletid blir det salg av mat i Åfjordhallen og dette vil være åpent for alle. Da skal også Fosen brann og redningstjeneste demonstrere frigjøring/klipping av bilvrak.