- Hva opptar deg mest for tida?

- Det er fuglekikking. Jeg har alltid vært interessert i fugler. Jeg startet med fuglekikking som 17-åring, men etter hvert ble det mindre med det. For ti år siden tenkte jeg at det ville være en fin hobby som pensjonist, så jeg begynte igjen. Jeg har sett over 300 arter, og den mest sjeldne er steppemåken. Dersom du ser en skummel fyr som er ute og går i sjutida om morgenen er det meg. Og så brenner jeg for naturvern.

- Hvor går årets ferietur?

- Vi har vært på hytta i Hurum og på en ukes campingtur på Sørlandet.

- Hva er ditt skjulte talent?

- Opp igjennom årene har jeg trodd jeg hatt talent til forskjellige ting. Jeg har prøvd ut det som var interessant og funnet ut at talentet ikke var der.

- Hvorfor bor du der du bor?

- Jeg er vokst opp her, og jeg er glad i bygda. Jeg har alltid hatt et forhold til stedet. Det var greit økonomisk å selge leilighet i Oslo og flytte hit. Jeg har jobbet som lærer i Ullensaker siden 1982, og flyttet tilbake hit for to år siden.

- Dersom du hadde hatt en tidsmaskin, hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

-Det er litt vanskelig å si. Jeg har levd i en tidsepoke hvor vi har hatt det godt. Jeg har alltid vært interessert i oppdagelsesreisende, så kanskje jeg skal si tiden da Kristoffer Columbus levde. Det hadde vært litt artig.

- Hva er din største idrettsprestasjon?

- I tenårene var jeg ganske god i lengde og sprint. Som 16-åring hoppet jeg 6,48 i lengde, og det var stas. Jeg har et NM-gull for juniorer på 4x100 meter stafett med Freidig i 1973. Det synes jeg også er bra.

- Hvis du skulle fått reist en bauta eller et minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt over?

- Persondyrkelse er jeg ikke så opptatt av. Det er sikkert noen som hadde fortjent det, men jeg har vært borte fra bygda så mange år at det er vanskelig å nevne noen. Det måtte kanskje bli en person som har gjort en stor frivillig innsats for en sak.

- Dersom du kunne bedt hvilke som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale, hvem ville du valgt?

- Jeg må svare litt det samme som på det forrige spørsmålet. Jeg er ikke så opptatt av persondyrkelse. Men det kunne ha vært artig og truffet noen av forfedrene mine og snakket med dem.

- Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

- Hun må ha litt humør, og så må hun like å være utendørs og å gå tur.

- Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

- Først må det bli en morgentur før frokost for å se på fugler. Deretter en god frokost før jeg og kona går en tur. Om kvelden vil jeg treffe venner og kjente.

- Hvis det blir naturiststrand på Fosen, hvor skulle den ligge?

- Jeg har ikke noen sterke meninger om det, men jeg har fuglekikkert!