Midtnordisk spel-seminar til Fosen

Foredrag, diskusjoner, premiere på «Den siste viking» og mini-konserter med Kari Rueslåtten og Gunnhild Sundli er noe av det deltakerne får oppleve.

Ørland Kultursenter, Austrått, gravfeltet på Refsnes og Museet Kystens Arv utgjør rammene for årets Midtnordiske kulturdager, som arrangeres for 34. år på rad.  Foto: Siri Wold

Nyheter

Ørland Kultursenter, Austrått, gravfeltet på Refsnes og Museet Kystens Arv utgjør rammene for årets Midtnordiske kulturdager, som arrangeres for 34. år på rad.

Kulturminner

Kari Rueslåtten skal åpne det hele med noen smakebiter fra sitt kommende soloalbum. Dette skal skje i Store sal på Ørland kultursenter, og til denne biten blir dørene åpnet for alle som ønsker å høre.

På dag to flytter konferansen ut til Rissa og kulturminnefeltet på Refsnes. Der vil deltakerne bli møtt av en liten friluftskonsert med Gunnhild Sundli, før det blir lunsj i det fri og vandring i feltet, som huser kulturminner som spenner over 9000 år.

Premiereforestilling

Turen går videre til Museet Kystens arv, hvor deltakerne etter paneldebatt og middag får overvære premiereforestillingen på årets oppsetning av «Den siste viking».

Blant bidragsyterne finner ellers blant annet Arnulf Haga, Torvald Sund, Sigurd Ohrem, Kristin Prestvold og Arnfinn Strømmevold. Regissør av årets «Den siste viking», Nils Gaup, vil også komme innom, i tillegg til flere svenske og finske aktører fra spel- og teaterfeltet.