Nå kan vatnet drikkes rett fra springen uten å måtte kokes

Vatnet som Rissa vannverk leverer er nå friskmeldt.

Illustrasjonsbilde. 

Nyheter

Det var i forrige uke Rissa vannverk innførte kokepåbud etter at en prøve av vatnet viste at det inneholdt koliforme bakterier og e-colibakterier.

Ville være på den sikre side

Etter den tid er det tatt to nye prøver av vatnet, og begge viste at det er rent.

- Den andre prøven som ble tatt i går og analysert i dag var fin. Det var også den første prøven som ble tatt sist torsdag. I følge Mattilsynet kunne vi ha opphevet kokepåbudet etter den første prøven, men vi valgte å vente til vi hadde to prøver som var fine. Nå har vi sendt ut melding til abonnentene våre om at kokepåbudet er opphevet, opplyser styreleder Jens Fætten i Rissa vannverk.

Uviss årsak

Hva som var årsaken til at det har vært uønskede bakterier i vatnet har ikke Fætten noe klart svar på.

- Det kan være flere årsaker til prøven var urein. Vi har hatt problemer med ei pumpe slik at vi måtte sette inn råvatn, men det vatnet ble kloret. Det kan også ha noe med prøvetakingen å gjøre. Noe klart svar har vi ikke, sier styrelederen i Rissa vannverk.

LES OGSÅ: Kokepåbud for drikkevannet