Kokepåbud for drikkevannet

Alle må koke vannet fra springen den neste tiden etter funn av e-coli-bakterier i drikkevannet fra Rissa vannverk.

Rissa vannverk innfører kokepåbud med umiddelbar virkning etter funn av e-coli-bakterier i prøver fra drikkevannet. Illustrasjonsbilde.  Foto: Terje Dybvik

Nyheter

- VIKTIG MELDING FRA RISSA VANNVERK: Vi har fått påvist bakterier i drikkevannet og innfører kokepåbud med umiddelbar virkning. Beskjed vil bli gitt når påbudet oppheves. Vi beklager ulempene dette måtte medføre, skriver vannverket i en melding til alle de som får drikkevannet sitt fra Rissa vannverk onsdag.

Tirsdagens prøver av springvannet fra Rissa vannverk viste funn av både Koliforme bakterier og e-coli.

Derfor innfører vannverket kokepåbud for alt vann som skal drikkes med umiddelbar virkning etter at de mottok prøveresultatene onsdag.

Bare til drikke

- Jeg har vært styreleder i Rissa vannverk siden 2005, og har aldri vært borti funn av e-coli bakterier før, sier Jens Fætten, som er daglig leder og styreleder i Rissa vannverk.

Han forteller at alt vann som skal drikkes, eller spises fra springen hos de som får vann fra det kommunale vannverket i Rissa og får kommunalt vann i Modalen må kokes inntil videre.

Vann til annet bruk, som å dusje kan man bruke som vanlig, forteller han.

Brunt i springen

- Da vi kom hjem fra byen i går kveld var det luft i springen og brunt vann. Jeg dusjet og allerede da så det bedre ut, sier Stein Roger Bjørke, som bor i Rissa sentrum.

- Nå ser vannet helt normalt ut i springen, klart og fint. Det er sikkert en del som ikke har fått med seg kokepåbudet enda. Varselet kom rundt halv ett i dag, sier han.

Stort forbruk

Vannverkslederen forteller at stort vannforbruk i forrige uke gjorde at vannverket måtte sette inn råvann som ble kloret etter vanlige prosedyrer.

- Det er vanskelig å vite om det har skjedd noe galt i den prosessen eller ikke nå i ettertid. Vi var nødt til å sette inn ekstra vann etter høyt forbruk, sier Fætten.

- Dersom det fortsetter med varmt vær, vil jeg oppfordre alle til helst å spare litt på vannet ved ikke å vanne plenen så ofte og andre ting, sier han.

Oppfølgingsprøver

Onsdag er det tatt oppfølingsprøver av vannet, som er sendt til analyse.

- Vi sender ut beskjed når man ikke lenger trenger å koke vannet. Når vi får prøveresultater fra oppfølgingsprøver tatt i dag, får vi se om vannet er tilbake til normalen, sier Fætten.