Mandag ble det klart at Arbeidsfellesskapet Bakøy-Stjern DA får arbeidet med å bygge Leksviks nye storstue.

- Dette betyr mye for oss. Vi satset mye på å få dette oppdraget siden det ikke ble noe skolebygging på Mælan på oss, sier daglig leder Petter Bakøy i entreprenørfirmaet Petter Bakøy AS i Rissa

Arbeid i 15 måneder

Sammen med entreprenørfirmaet Stjern i Åfjord dannet Bakøy Arbeidsfellesskapet Bakøy-Stjern DA i forbindelse med byggingen av Åsly skole i Rissa. Nå viderefører de samarbeidet når flerbrukshuset i Leksvik skal bygges.

- Oppdraget i Leksvik betyr at vi har arbeid til mye «kaill» i 15 måneder. Med moms er oppdraget verdt 140 millioner kroner, forteller Bakøy på telefon fra Trondheim hvor han i dag overleverer et ferdigstilt byggeprosjekt på 40 leiligheter.

Samspillsprosess

Den 5. august starter entreprenøren og Leksvik kommune en samspillsprosess hvor prosjektet skal gjennomgås.

Entreprenør Petter Bakøy. Foto: Sigrun Overland

- Det er en prosess over seks uker. Da skal vi se om det er ting i forbindelse med byggingen som må endres. Det kan være ting vi finner ut kan gjøres på en rimeligere måte. Den 15. august skal vi skrive kontrakt med kommunen, sier Bakøy.

I forbindelse med byggingen av flerbrukshuset skal blant annet vegen til idrettsanlegget i Trøa legges om.

- Vi er ikke avhengig av den omleggingen for å starte arbeidet med flerbrukshuset. Det er nok plass likevel, sier Bakøy.

- Ingen utfordringer

- Hva ser du på som den største utfordringen med dette prosjektet?

- Det er ingen utfordringer. Det er bare å bygge. Det er et fint bygg som skal inneholde mye forskjellig. Grunnforholdene er bra. Det blir en del sprenging og utfylling, men det skal gå greit. Grunnarbeidet er viktig, spesielt med tanke på bassenget, slik at det ikke blir setninger. Bassenget skal ikke støpes, det skal lages i stål. Det kommer i seksjoner som skal monteres sammen, og innvendig skal det legges et belegg. Det skal ikke brukes flis, forklarer Bakøy.

Byggetiden for flerbrukshuset er beregnet til 15 måneder.

- Jeg regner med vi starter opp en gang uti oktober i år, sier Bakøy.